Αγιασμός στα σχολεία: Τι ώρα είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο Πανελλήνιες 2020: Ένα μάθημα/μέρα 8 μαθητές στην αίθουσα Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Πανελλήνιες 2020 - Δηλώσεις Κορονοϊός 2020: Κλείνει δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Εντοπίστηκαν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη που βρέθηκε θετική στην ασθένεια Υπουργείο Παιδείας: Μαθητικές Εκδρομές στην Ιταλία τέλος με εντολή της υπουργού Νίκης Κεραμέως λόγω επιδημίας του Κορονοϊού ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019: Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση έως τις 3 Φεβρουαρίου Προσλήψεις 3.737 αναπληρωτών καθηγητών σε Λύκεια & στην Ειδική Αγωγή ΟΠΣΥΔ: Τι ώρα βγαίνουν τα αποτελέσματα για προσλήψεις αναπληρωτών Βάσεις 2019: Την Τρίτη τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας Πότε ανοίγουν τα σχολεία Σεπτέμβριο 2019 για τη νέα σχολική χρονιά Πανελλήνιες 2019: Επίδομα 350 ευρώ! Δημοτικά - Νηπιαγωγεία: Ποια συγχωνεύονται Κλειστά σχολεία 12 Απριλίου - Απεργία καθηγητών ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ Απουσίες λόγω γρίπης: Τι αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας Κλειστά σχολεία 30 Ιανουαρίου - Τριών Ιεραρχών - Πώς καθιερώθηκε

Απουσίες λόγω γρίπης: Τι αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας – Παρατηρήθηκε εκτεταμένη χρήση της απόφασης για διαφορετικούς λόγους

Τέλος στις δικαιολογημένες απουσίες των μαθητών λόγω εποχικής γρίπης βάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με προηγούμενη εγκύκλιο του υπουργείου, δεν λαμβάνονταν υπόψη οι απουσίες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που οφείλονταν στην έξαρση της εποχικής γρίπης,

εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, προσκόμιζαν στο σχολείο πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση γιατρού, στην οποία αναγραφόταν ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

Με σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου, οι απουσίες λόγω γρίπης υπολογίζονται κανονικά:

«Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγκυκλίων και μετά από συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, σας ενημερώνουμε ότι

παύει από 13/3/2019 η ισχύς της με αρ. πρωτ. Φ1/24044/Δ2/15-2-2019 εγκυκλίου με θέμα “Απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης“».

Απουσίες λόγω γρίπης

Σημειώνεται πως από φέτος έχει αλλάξει το καθεστώς με τις απουσίες.

Δηλαδή αντί για 164 που μπορούσαν να κάνουν οι μαθητές Λυκείου με την προϋπόθεση ότι θα είχαν και βαθμό 15 στα μαθήματα, πλέον αυτός ο αριθμός μειώθηκε στις 114 χωρίς να υπάρχει διάκριση σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.

Μάλιστα οι διευθυντές θα πρέπει να ενημερώνουν μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο, email ή τηλεφωνώντας στους γονείς σε περίπτωση που έφτασαν σε κάποιο επικίνδυνο όριο με τις απουσίες τα παιδιά τους.

Παράλληλα θα πρέπει να τους ενημερώνουν και γενικά, όταν το παιδί τους απουσιάζει.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την γρίπη ανέφερε πως «οι απουσίες για τους μαθητές που ασθένησαν από τη γρίπη δεν θα μετρούσαν στο σύνολο των 114 απουσιών.

Η εγκύκλιος εστάλη στα σχολεία στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε ήταν σε πλήρη έξαρση η γρίπη και οι τάξεις ήταν μισές από μαθητές, αφού οι άλλοι ήταν άρρωστοι.

Μάλιστα η εφαρμογή της εγκυκλίου είχε αναδρομική ισχύ από την αρχή Ιανουαρίου.

Τι επακολούθησε όμως; Αυτό που παρατηρείται, είναι πως αν και το κύμα γρίπης έχει κοπάσει, τα δικαιολογητικά δίνονται σωρηδόν από τους γονείς στα γραφεία των διευθυντών Λυκείων για να δικαιολογηθούν οι απουσίες των μαθητών.

Δηλαδή, αν κάποιος ήθελε να κάνει 114 απουσίες που είναι πλέον το όριο, με τις απουσίες από τη γρίπη μπορεί να φτάσει και τις 140-150, ανάλογα πόσο βαριά την πέρασε.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές έχουν στα συν τους μια εβδομάδα απουσιών προκειμένου να διαβάσουν στις πανελλαδικές, αν βέβαια έχουν τις δυνάμεις λόγω της ασθένειας…

Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που το υπουργείο παρενέβη και ανέστειλε την ισχύ της υπουργικής απόφασης για τις απουσίες λόγω γρίπης.