Αποστολάκης: Ρίχνει τους τόνους με νέο μήνυμα στην Άγκυρα. Μετά τις χθεσινές αιχμηρές δηλώσεις του ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να στείλει ακόμη ένα μήνυμα στην Άγκυρα.


Επισκεπτόμενος την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συνομιλώντας με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν συνεργάζεται με τους γείτονες της και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

«Προσπαθούμε ωστόσο», είπε ο κ. Αποστολάκης, «να βρούμε τρόπους ώστε να χαμηλώσει η ένταση, η αίσθηση ανασφάλειας και συνεχούς έντασης.

«Είμαστε εν μέσω της διαδικασίας, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο, ας αφήσουμε τα πράγματα να προχωρήσουν», συμπλήρωσε.

«Πέρα από τις όποιες δράσεις των Τούρκων και τις δηλώσεις παραμένουμε στην γραμμή ότι η ένταση πρέπει να πέσει και πρέπει να βρούμε τρόπους για το κάνουμε,

προσπαθούμε και είμαστε ψύχραιμοι, οι αντιδράσεις μας είναι μετρημένες , το καθετί το υπολογίζουμε σοβαρά με σκοπό να μένουν τα κανάλια (επικοινωνίας) ανοιχτά», σημείωσε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας

Ερωτηθείς από τον ΑΝΤ1 για το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία,

ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος απάντησε ότι είναι διεθνής παγκόσμιος πολιτιστικός χώρος, επομένως δεν θα μπορούσε να επιστρέψει σε λατρευτική χρήση.

Ως εκ τούτου, «όλες οι θεωρίες ότι μπορεί να μετατραπεί σε έναν χώρο λατρείας μιας θρησκεία που δεν τον δημιούργησε, προφανώς δεν έχουν καμία θέση».

Ο κ. Αποστολάκης συμφώνησε, λέγοντας ότι η Αγία Σοφία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε τις χθεσινές αποκλειστικές δηλώσεις Αποστολάκη στον ΑΝΤ-1

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω