Αποστολάκη – Καμπά στοχοποιεί η ΝΔ – Ζητά ενημέρωση στη Βουλή σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση των δυο στρατιωτικών που φυλακίστηκαν στην Τουρκία


Με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαρτίου, η ΝΔ γνωστοποιεί το αίτημά της για την σύγκληση της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.

Ζητούμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι  «ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει θεσμικά και με την προβλεπόμενη διαδικασία την Επιτροπή για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο».

Αφορμή για το αίτημα στάθηκε η επίκληση απορρήτου από τον κ. Αποστολάκη στην ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τα αποτελέσματα της ΕΔΕ.

Η κίνηση σαφώς δείχνει ότι η ΝΔ θεωρεί πως υπάρχει παρασκήνιο αναφορικά με την υπόθεση των δυο στρατιωτικών και την ΕΔΕ  που μπήκε στο αρχείο και επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο.

Άλλωστε ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο τότε διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς, είναι σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΣ.

Δηλώσεις Κικίλια – Δημοσχάκη

«Ο σημερινός αρχηγός του ΓΕΣ ήταν υπεύθυνος στον Έβρο όταν απήχθησαν οι δύο στρατιωτικοί μας. Διετάχθη ΕΔΕ και μπήκε στο ψυγείο.

Ο αρχηγός ΓΕΣ πρέπει να λογοδοτήσει για το τι έγινε σε αυτό το θέμα που μας πλήγωσε. Στον αντίποδα, θέλουν να τιμωρήσουν έναν απλό φαντάρο επειδή τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή”..

.Τον πατριωτισμό των Ελλήνων δε μπορεί να τον καταπνίξει ούτε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ούτε ο κ. Τσίπρας.

Στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα είμαστε στο Σύνταγμα. Και αν αποφασίσουν από το ΥΠΕΘΑ να μην παίξουν οι μπάντες μας το “Μακεδονία ξακουστή”, θα το τραγουδάμε όλοι οι πολίτες», δήλωσε στην τηλεόραση του “Σκάι” ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας.

Εξίσου σαφής  περί των προθέσεων της γαλάζιας παράταξης ήταν πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής τομεάρχης άμυνας του κόμματος και βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο στην περιοχή, ο κ. Δημοσχάκης είχε σχολιάσει:

  • Υπήρχαν κενά στο θέμα της ΕΔΕ των δύο στρατιωτικών μας γι’ αυτό το λόγο μαζί με τον Τομεάρχη Άμυνας της Ν Δ, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσαν σχετική Ερώτηση προς τον ΥΠΕΘΑ.
  • Στην απάντησή του ο Υπουργός τόνισε ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, υποστήριξε αόριστα ότι έγιναν οι σχετικές ενέργειες, αλλά επειδή ο φάκελος είναι απόρρητος δεν μπορεί να μας κοινοποιηθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
  • Στη σχετική Ερώτηση είχαν τεθεί συγκεκριμένα ερωτήματα, γιατί επικρατούσε «σκοτάδι» για την πορεία της ΕΔΕ.
  • Ο Υπουργός τότε ήταν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού.
  • Η Ν Δ δεν θα αφήσει έτσι την υπόθεση, αλλά θα επιδιώξει να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές του γεγονότος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα, εφόσον υπάρχουν.
  • Γι’ αυτό το λόγο εξετάζεται με προσοχή να εκδηλωθεί και νέα κοινοβουλευτική ενέργεια, η οποία & θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα.
  • Το πιο σημαντικό είναι να μην επαναληφθεί στο μέλλον ανάλογο περιστατικό και γι’ αυτό πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια που το προκάλεσαν και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα αποτελέσουν οδηγό για τους μεταγενεστέρους…
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω