Απαγορευτικό απόπλου σήμερα 29 Μαρτίου – Λιμάνια με πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα – Η Κρήτη επίκεντρο στην κακοκαιρία – Ακυρώσεις πτήσεων

Γενικό απαγορευτικό του απόπλου των πλοίων ισχύει αυτή τη στιγμή για τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Η Κρήτη και πάλι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Η Κρήτη βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Meteo,  η μετεωρολογική υπηρεσία του Αστεροκοπείου Αθηνών.

Ήδη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 29 Μαρτίου καταγράφονται πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων.

Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά τμήματα του νησιού.

Ακυρώσεις πτήσεων

Οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής και της Sky Express που είχαν προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ακυρώθηκαν

καθώς δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στον αεροδιάδρομο του «Νίκος Καζαντζάκης» με ασφάλεια εξαιτίας των ανέμων.

«Δυστυχώς οι ριπές των ανέμων δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους πιλότους και αναγκαστικά γύρισαν πίσω στην Αθήνα.

Ωστόσο, η πτήση που ήρθε από Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε κανονικά», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γ. Πλιάγκας ενώ παράλληλα τόνισε πως η ημέρα θα είναι… δύσκολη.

«Σήμερα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και εκτιμώ ότι θα ακυρωθούν κι άλλες πτήσεις.

Όλα εξαρτώνται από τις ριπές του ανέμου την ώρα που το εκάστοτε αεροπλάνο είναι έτοιμο για προσγείωση ή απογείωση», επεσήμανε ο κ. Πλιάγκας.

Προβλήματα και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο Χανίων.

Η πτήση των 08:40 της Ολυμπιακής Αεροπορίας από Αθήνα για Χανιά ακυρώθηκε, ενώ ακυρώθηκε και η πτήση των 09:15 από Χανιά για Αθήνα.