Απαγορευτικό απόπλου: Άρση για την Κρήτη - Πότε αναχωρούν πλοία

Απαγορευτικό απόπλου: Άρση για την Κρήτη – Πότε αναχωρούν πλοία – Παραμένει σε ισχύ για άλλες περιοχές – Δείτε αναλυτικά

Άρση του απαγορευτικού απόπλου που κράτησε χθες δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, γίνεται σήμερα για τα πλοία της Κρήτης.

Από το λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο των Μινωικών Γραμμών θα αναχωρήσει στις 20.30 το βράδυ και το πλοίο της ΑΝΕΚ στις 21:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα θα αναχωρήσουν τα πλοία των δύο εταιρειών και από το λιμάνι του Πειραιά.

Απαγορευτικό απόπλου από τον Πειραιά

Σε ισχύ θα είναι έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά.

Για τον Αργοσαρωνικό έως τις 3 το μεσημέρι δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κατά την κρίση των πλοιάρχων θα εκτελούνται τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα και Καβάλα – Πρίνος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Προβλήματα στην Κρήτη

Προχθές το πρωί τα πλοία της γραμμής έδεσαν στο λιμάνι με ρυμουλκό,

ενώ χθες το απόγευμα οι «Μινωικές Γραμμές»  ανακοίνωσαν ότι ανέστειλαν τον απόπλου των πλοίων τους,

λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στο Αιγαίο μετά και την έκδοση σχετικής απαγορευτικής οδηγίας που έχει επιβληθεί

από τα Λιμεναρχεία Πειραιά, Ηρακλείου και Χανίων, διευκρινίζοντας ότι τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν μετά την άρση του απαγορευτικού.

Αντίστοιχα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν πραγματοποιήθηκαν δύο πτήσεις εσωτερικού που επέστρεψαν στην Αθήνα, λόγω των σφοδρών ανέμων που έπνεαν εκείνη τη στιγμή στον αερολιμένα με εντάσεις έως και 10 μποφόρ.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

Λόγω των ανέμων δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε ο κατάπλους του πλοίου της γραμμής Πειραιάς – Σούδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 10:00, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στο Σέμπρωνα Χανίων (145 χλμ/ώρα).