Αλεξιπτωτιστής Μπούχλης: Ανακοίνωση ΓΕΣ για την «καμπάνα» – Η ΕΔΕ αφορά παραβίαση των κανόνων ασφαλείας διευκρινίζει

Ανακοίνωση με την οποία το ΓΕΣ παίρνει θέση στο θέμα της ποινής του Κρητικού κομάντο που βιντεοσκόπησε άλμα κατά τη διάρκεια του οποίου τραγουδά το εμβατήριο Μακεδονία Ξακουστή, εξέδωσε σήμερα το ΓΕΣ.

Μακεδονία Ξακουστή: Καμπάνα στο Κρητικό κομάντο Μανώλη Μπούχλη

Απαντώντας στην γενική κατακραυγή που συνδέει την ποινή του αλεξιπτωτιστή με το τραγούδι Μακεδονία Ξακουστή, και την φημολογούμενη απαγόρευσή του στις Ένοπλες Δυνάμεις, το ΓΕΣ υποστηρίζει ότι η ΕΔΕ αφορά την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας και περιορίζεται μόνο σε αυτήν.

Λογικά θα πρέπει να διερευνήσει εάν υπήρχε κάποια χαλάρωση των κανόνων που αφορούν τα κινητά τηλέφωνα και εάν μπορούν να τα έχουν μαζί τους οι στρατιώτες και πού. Γιατί, όπως πληροφορούμαστε, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν είχε επιτραπεί στους στρατιώτες να έχουν μαζί τους κινητά ως ένδειξη καλής θέλησης της ηγεσίας των ειδικών δυνάμεων.

Βεβαίως, αυτό πολύ απέχει από την εικόνα του αλεξιπτωτιστή που κινηματογραφεί το άλμα του, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.

Η ανακοίνωση ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.

Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com