32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Κόβουν ιατρεία λόγω έλειψης γιατρών Ειδικές Δυνάμεις 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών ΓΕΕΘΑ

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Στελέχη ζητούν να κοπούν από τις Ειδικές Δυνάμεις – Ήρθαν μεταθέσεις με λευκή ημερομηνία – Αναβρασμός

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχουν φθάσει οι μεταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες λίγες δεκάδες άτομα στον Σκαραμαγκά και οι υπόλοιποι παίρνουν μετάθεση για τον Αυλώνα.

Ωστόσο οι μεταθέσεις δεν έχουν ημερομηνία, καθώς δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα γίνει η μετακίνηση της Ταξιαρχίας.

Ανάμεσα στους μετατιθέμενους υπάρχουν και στρατιωτικοί ειδικών κατηγοριών.

Υπάρχουν στελέχη ελαφράς υπηρεσίας, οι οποίοι βάσει των διαταγών δεν μετακινούνται. Θα πρέπει να τους πάρει από την 32 Ταξιαρχία και να τους τοποθετήσει σε άλλη μονάδα στην περιοχή του Βόλου.

Επιπλέον υπάρχουν στελέχη με παιδιά στην τρίτη Λυκείου και μια οικογενειακή μετακίνηση λίγο πριν τις εξετάσεις θα μπορούσε να τους κοστίσει την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Είθισται κάθε χρόνο αυτά τα στελέχη να εξαιρούνται από τις ετήσεις μεταθέσεις.

Υπάρχουν πολύτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίοι απολαμβάνουν (ή τουλάχισοτν θα έπρεπε να απολαμβάνουν) προστασία και να μην μετατίθενται.

Ωστόσο παρατηρείται ότι όλοι χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, έχουν λάβει μεταθέσεις με λευκή ημερομηνία.

Η αντίδραση των στελεχών

Τα στελέχη ελαφράς υπηρεσίας καταθέτουν αναφορές και επικαλούμενα τις πάγιες διαταγές ζητούν να μην μετατεθούν.

Υπάρχουν επίσης πεζοναύτες που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (πχ μονογονεϊκή οικογένεια ή με παιδιά στην Γ’ Λυκείου) οι οποίοι κάνουν αναφορές και ζητούν να τεθούν εκτός Ειδικών Δυνάμεων και να επιστρέψουν στο όπλο που ανήκουν, προκειμένου να αποφύγουν την μετάθεση.

Αυτό είναι και το πλέον επικίνδυνο, καθώς θα στερηθεί το στράτευμα στελέχη εκπαιδευμένα από τις Ειδικές Δυνάμεις.