32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Στελέχη ζητούν να κοπούν από τις Ειδικές Δυνάμεις – Ήρθαν μεταθέσεις με λευκή ημερομηνία – Αναβρασμός


Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχουν φθάσει οι μεταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες λίγες δεκάδες άτομα στον Σκαραμαγκά και οι υπόλοιποι παίρνουν μετάθεση για τον Αυλώνα.

Ωστόσο οι μεταθέσεις δεν έχουν ημερομηνία, καθώς δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα γίνει η μετακίνηση της Ταξιαρχίας.

Ανάμεσα στους μετατιθέμενους υπάρχουν και στρατιωτικοί ειδικών κατηγοριών.

Υπάρχουν στελέχη ελαφράς υπηρεσίας, οι οποίοι βάσει των διαταγών δεν μετακινούνται. Θα πρέπει να τους πάρει από την 32 Ταξιαρχία και να τους τοποθετήσει σε άλλη μονάδα στην περιοχή του Βόλου.

Επιπλέον υπάρχουν στελέχη με παιδιά στην τρίτη Λυκείου και μια οικογενειακή μετακίνηση λίγο πριν τις εξετάσεις θα μπορούσε να τους κοστίσει την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Είθισται κάθε χρόνο αυτά τα στελέχη να εξαιρούνται από τις ετήσεις μεταθέσεις.

Υπάρχουν πολύτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίοι απολαμβάνουν (ή τουλάχισοτν θα έπρεπε να απολαμβάνουν) προστασία και να μην μετατίθενται.

Ωστόσο παρατηρείται ότι όλοι χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, έχουν λάβει μεταθέσεις με λευκή ημερομηνία.

Η αντίδραση των στελεχών

Τα στελέχη ελαφράς υπηρεσίας καταθέτουν αναφορές και επικαλούμενα τις πάγιες διαταγές ζητούν να μην μετατεθούν.

Υπάρχουν επίσης πεζοναύτες που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (πχ μονογονεϊκή οικογένεια ή με παιδιά στην Γ’ Λυκείου) οι οποίοι κάνουν αναφορές και ζητούν να τεθούν εκτός Ειδικών Δυνάμεων και να επιστρέψουν στο όπλο που ανήκουν, προκειμένου να αποφύγουν την μετάθεση.

Αυτό είναι και το πλέον επικίνδυνο, καθώς θα στερηθεί το στράτευμα στελέχη εκπαιδευμένα από τις Ειδικές Δυνάμεις.
Προηγούμενο άρθροΠόθεν έσχες 2019: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής – ΠΡΟΣΟΧΗ
Επόμενο άρθροΑποστρατείες Στρατιωτικών γιατρών: Η άλλη άποψη
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).