25η Μαρτίου «Μακεδονία Ξακουστή» έπαιξε η μπάντα των ΕΔ

25η Μαρτίου «Μακεδονία Ξακουστή» έπαιξε η μπάντα του Ναυτικού την ώρα που έφθανε στο Σύνταγμα – Δείτε το Video

25η Μαρτίου «Μακεδονία Ξακουστή»

Το γνωστό εμβατήριο που έχει γίνει μήλον τις έριδος τις τελευταίες ημέρες για την πολιτική σκηνή της χώρας, παιάνισε η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την άφιξή της στην πλατεία Συντάγματος.

Το ζητούμενο βέβαια για τους περισσότερους είναι εάν το συγκεκριμένο εμβατήριο θα ακουστεί και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης 2019.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν στο ρεπερτόριο της μαθητικής παρέλασης που έγινε χθες στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

 

Χωρίς το «Μακεδονία Ξακουστή» η μαθητική παρέλαση στην ΑΘήνα

Ούτε οι μπάντες, αλλά ούτε και η Φιλαρμονική έπαιξαν το γνωστό εμβατήριο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη γεννά πολλά ερωτηματικά, αφού γίνεται λίγο καιρό μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου η ΠΓΔΜ μετονομάστηκε σε «Βόρεια Μακεδονία». Κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε εκατομμύρια πολίτες.

Μάλιστα, η απουσία του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή» έγινε… αισθητή από πολίτες, μαθητές και επίσημους.

Ερωτηθείς για το θέμα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. «Νομίζω πως η ευθύνη της σημερινής παρέλασης είναι στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Με δικές τους διαδικασίες αποφάσισαν τι θα παίξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.