251 ΓΝΑ: Καρκινοπαθής κατήγγειλε το γιατρό για φακελάκι – Πού υπηρετεί – Τι λέει το ΓΕΑ για τον χρηματισμό με σχετική ανακοίνωση


Οικογένεια καρκινοπαθούς κατήγγειλε τον γιατρό του ΓΝΑ για φακελάκι, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πληροφορίες να συλληψθεί επ’ αυτοφώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η οικογένεια κατήγγειλε τον ιατρό που υπηρετεί στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του 251 ΓΝΑ, γιατί καθυστερούσαν οι εξετάσεις και προκειμένου να «επιταχυνθεί» η διαδικασία, ζητούσε 1000 ευρώ.

Η οικογένεια κατέφυγε στην Αστυνομία, η οποία προσημείωσε τα χαρτονομίσματα και σήμερα το πρωί με άδεια του εισαγγελέα μπήκαν κι έπιασαν τον ιατρό επ’ αυτοφόρω την ώρα που έπαιρνε τα χρήματα.

Το ΓΕΑ με ανακοίνωσή του επιβεβαιθώνει το περιστατικό και αναφέρει:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και παράλληλα επελήφθησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να εξετασθεί η περίπτωση χρηματισμού ιατρικού προσωπικού του 251 Γενικού
Νοσοκομείου Αεροπορίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός κρατείται από τις αρμόδιες αρχές μέχρι να απολογηθεί και να οριστεί δικάσιμος.

Το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του 251 ΓΝΑ

Στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του 251 ΓΝΑ διενεργούνται σπινθηρογραφήματα όλων των οργάνων του σώματος (καρδιάς, οστών, εγκεφάλου, νεφρών, θυρεοειδούς, πνευμόνων, ήπατος, σπληνός, γαστρεντερικού συστήματος κ.α.) καθώς επίσης και ορμονολογικών εξετάσεων.

Επίσης διενεργείται πληθώρα σπανίων εξετάσεων (Dat-scan, λεμφαγγειογραφία, φρουρού λεμφαδένα, IBZM, ραδιοϊσοτοπική κοιλιογραφία σε κόπωση και ηρεμία κ.α.).

Ως Εργαστήριο Α-3 χορηγεί θεραπευτικές δόσεις I-131 για καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα, Y-90 για θεραπεία Non Hodgkin λεμφώματος αλλά και παρηγορητικές θεραπείες για καρκίνο μαστού, προστάτη κ.λ.π.