Βόρεια Μακεδονία: Συναντήσεις Αμερικανών με Αποστολάκη – Ντιμιτρόφ – Ποια ήταν τα στελέχη που πήγε ο Αμερινακός πρέσβης στον ΥΕΘΑ


Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση είχε χθες στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Αμερικανός πρέσβης τον επισκέφθηκε, συνοδεύοντας δυο στελέχη της Αμερικανικής Γερουσίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν ήταν καθόλου διαφωτιστική για το γεγονός. Πάντως δεν πρόκειται για άνευ ουσίας συνάντηση, όπως θέλησαν να περάσουν στους δημοσιογράφους πηγές από το γραφείο του υπουργού.

Τι έλεγε η ανακοίνωση: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, συναντήθηκε στο γραφείο του με μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Chris Socha (senior professional staff member to the chairman of the senate foreign relations committee) και Hannah Thoburn, τα οποία συνοδεύονταν από τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey R. Paytt.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Κατ΄αρχήν και μόνο το γεγονός ότι ανακοινώνεται, δείχνει και την σπουδαιότητα της επίσκεψης.

Τα δυο στελέχη της αμερικανικής Γερουσίας, δεν πέρασαν καθόλου τυχαία από την Ελλάδα. Είναι στελέχη που κάνουν επαφές για την συμφωνία των Πρεσπών.

Την προηγούμενη της συνάντησης με τον Ευάγγελο Αποστολάκη στην Αθήνα, είχαν συναντήσεις στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας τα στελέχη της Αμερικανικής Γερουσίας αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και η προώθηση της Βόρειας Μακεδονίας στην κατεύθυνση της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης.

Τα στελέχη της Γεορυσίας χαιρέτισαν την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία και τόνισαν ότι έχει αποτελεί το παράδειγμα για την επίλυση και άλλων ανοικτών ζητημάτων στην περιοχή.

Ο υπουργός Dimitrov ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συνεχή υποστήριξή τους στους στρατηγικούς στόχους της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ευχαρίστησε επίσης τηνΔιεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, για το πρόσφατο ψήφισμά της που υποβλήθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, το οποίο υπογράμμισε τα οφέλη της Συμφωνίας Πρεσπών για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία ολόκληρης της περιοχής, και βοήθησε στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ναύαρχος Κονιδάρης: Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο ΤΩΡΑ