Η ΕΑΑΣ ζήτησε αναβολή εκδήλωσης για τη Μακεδονία Αποστολάκης: Γιατί πρέπει η Βόρεια Μακεδονία να μπει στο ΝΑΤΟ

Η ΕΑΑΣ ζήτησε αναβολή της εκδήλωσης για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο – Αυτό αναφέρει σε  απάντηση που κατέθεσε στην Βουλή ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο κ. Αποστολάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή αποκαλύπτει το παρασκήνιο της αναβολής της εκδήλωσης για την Μακεδονία. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Καράογλου με θέμα «Απαγόρευση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου από τη διοίκηση του Πολεμικού, τα ακόλουθα:

Την 10η Ιανουάριου 2019 η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ) ζήτησε από το Πολεμικό Μουσείο τη δέσμευση του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Καποδίστριας» για τη διοργάνωση εκδήλωσης για τη Μακεδονία. Ουδεμία σχετική επικοινωνία έγινε με την ένωση «International Hellenic Association».

Σε επικοινωνία που ακολούθησε μεταξύ της ΕΑΑΣ και του Μουσείου την παραμονή της εκδήλωσης, λόγω της επικαιρότητας και της γενικότερης έκτασης του θέματος,

διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, τόσο ως προς τους συμμετέχοντες όσο και ως προς το προσωπικό και τα εκθέματα του μουσείου.

Για τον λόγο αυτό η ΕΑΑΣ ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ_signed