Τσίπρας στην Τουρκία: Ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης δεν μετέχει στην αποστολή! Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν περιλαμβάνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Ενδεικτικό της πρόθεσης να πέσουν οι τόνοι στα ελληνοτουρκικά είναι το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης δεν θα είναι στην ελληνική αποστολή που θα πάει αύριο στην Τουρκία.

Το γεγονός αποτελεί σημαντική είδηση, ιδιαίτερα εάν δεν συμμετέχει και από τουρκικής πλευράς ο υπουργός Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος συμμετέχει σε όλες τις τουρκικές αποστολές που πηγαίνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του στην Τουρκία μέσω της επίσημης διπλωματικής οδού.

Ο Χουλούσι Ακάρ και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών(MİT) Χακάν Φιντάν είναι τα δυο πρόσωπα που συμμετέχουν σταθερά σε όλες τις επισκέψεις του Ταγίπ Ερντογάν και θα είναι εξόχως ενδιαφέρον εάν θα συμμετέχουν ή όχι στην τουρκική αποστολή.

Όπως και να έχει μια τέτοια απόφαση είναι ενδεικτική του κλίματος που θα θέλει να περάσει τουλάχιστον η ελληνική πλευρά και εάν επιβεβαιωθεί η απουσία Ακάρ και η τουρκική πλευρά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει συναντήσεις και επισκέψεις τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα αναχωρήσει αύριο, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, για την Τουρκία, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου

16:00 Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay.

16:45 Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Recep Tayyip Erdoğan και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30 Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αύριο Τρίτη θα είναι παρών στις τελετές παράδοσης και παραλαβής του ΑΤΑ και της 1ης Στρατιάς.

Την τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί η παρουσία του στο Δ’ Σώμα Στρατού, φαίνεται ότι δεν θα είναι παρών, λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com