Τσίπρας στην Τουρκία: Ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης δεν μετέχει στην αποστολή!

Τσίπρας στην Τουρκία: Ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης δεν μετέχει στην αποστολή! Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν περιλαμβάνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Ενδεικτικό της πρόθεσης να πέσουν οι τόνοι στα ελληνοτουρκικά είναι το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης δεν θα είναι στην ελληνική αποστολή που θα πάει αύριο στην Τουρκία.

Το γεγονός αποτελεί σημαντική είδηση, ιδιαίτερα εάν δεν συμμετέχει και από τουρκικής πλευράς ο υπουργός Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος συμμετέχει σε όλες τις τουρκικές αποστολές που πηγαίνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του στην Τουρκία μέσω της επίσημης διπλωματικής οδού.

Ο Χουλούσι Ακάρ και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών(MİT) Χακάν Φιντάν είναι τα δυο πρόσωπα που συμμετέχουν σταθερά σε όλες τις επισκέψεις του Ταγίπ Ερντογάν και θα είναι εξόχως ενδιαφέρον εάν θα συμμετέχουν ή όχι στην τουρκική αποστολή.

Όπως και να έχει μια τέτοια απόφαση είναι ενδεικτική του κλίματος που θα θέλει να περάσει τουλάχιστον η ελληνική πλευρά και εάν επιβεβαιωθεί η απουσία Ακάρ και η τουρκική πλευρά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει συναντήσεις και επισκέψεις τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα αναχωρήσει αύριο, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, για την Τουρκία, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου

16:00 Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay.

16:45 Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Recep Tayyip Erdoğan και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30 Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αύριο Τρίτη θα είναι παρών στις τελετές παράδοσης και παραλαβής του ΑΤΑ και της 1ης Στρατιάς.

Την τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί η παρουσία του στο Δ’ Σώμα Στρατού, φαίνεται ότι δεν θα είναι παρών, λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές.