Ερώτηση Κατάρ Ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ ετοιμάζεται για ...πρωθυπουργός!

Ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ ετοιμάζεται για …πρωθυπουργός! Κάνει συλλογή μεταλλίων στο βιογραφικό του! Τέτοια ούτε ο Αρχηγός ούτε ο υπουργός δεν έχει ποτέ αποκτήσει

Το είδαμε κι εντυπωσιαστήκαμε! ταξίαρχος που διοικεί μεγάλη μονάδα αρμοδιότητας ΓΕΕΘΑ έχει ένα ιδιαίτερα βαρύ βιογραφικό. Βαρύ από τα μετάλλια που έχει περιλάβει στο βιογραφικό του τα οποία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Το περίεργο όμως είναι ότι πουθενά στους καταλόγους των συγκεκριμένων μεγαλόσταυρων δεν αναφέρεται η απονομή τους στον συγκεκριμένο ταξίαρχο.

Μάλλον θα το …ξέχασαν. Τίθεται όμως το ερώτημα είναι ή όχι κάτοχος αυτών;

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Μονάδας, ο Ταξίαρχος έχει τιμηθεί με δυο μεγαλόσταυρους με ιδιαίτερης αξίας

  • Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Αριστείας της Τιμής.
  • Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος.

Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος

Ο μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικα απονέμεται συνήθως σε διατελέσαντες Υπουργούς, Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Πρέσβεις και άλλες προσωπικότητες.

Το Τάγμα του Φοίνικος είναι παράσημο της Ελλάδας, που καθιερώθηκε στις 13 Μαΐου του 1926 από την κυβέρνηση της Β΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και αντικατέστησε το παλαιότερο Τάγμα του Γεωργίου Α΄.

Η απονομή του παρασήμου συνεχίστηκε και μετά την αποκατάσταση της μοναρχίας το 1935 (με τον Γεώργιο Β΄), και συνεχίζει να απονέμεται και μέχρι σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής

Ο μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής απονέμεται συνήθως σε διατελέσαντες Πρωθυπουργούς, Προέδρους της Βουλής, Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης και Ορθόδοξους Πατριάρχες, πλην του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, στους οποίους απονέμεται ο μεγαλόσταυρος του Σωτήρος.

Το Τάγμα της Τιμής είναι διάσημο της Ελλάδας. Θεωρείται ότι είναι δεύτερο σε βαθμό μετά το διάσημο του Τάγματος του Σωτήρος.

Καθιερώθηκε το 1975, δια του Π.Δ. 849/1975, (ΦΕΚ 273Α΄/4-12-1975), όπου και αντικατέστησε το διάσημο του Τάγματος του Γεωργίου Α’. Στους απονεμηθέντες με το διάσημο αυτό παρέχεται ο αντίστοιχος τίτλος κατά βαθμό.

Είναι προφανές ότι με τέτοια βαριά μετάλλια, πολύ πριν ανέβει στην ιεραρχία, έχει τις βάσεις να γίνει ακόμα και … πρωθυπουργός!

Δεν θα αποκαλύψουμε ποιος είναι. Εάν θέλετε να το μάθετε, ψάξτε τα βιογραφικά τους…