Στρατιωτικός ανακρίνεται από Λιμενικούς στη Σάμο

Στρατιωτικός ανακρίνεται από Λιμενικούς στη Σάμο – Γιατί κατηγορείται – Συνελήφθη στο Καρλόβασι να διακινεί εξωλέμβιες χωρίς παραστατικά

Ένας 39χρονος στρατιωτικός ανακρίνεται από τις Λιμενικές Αρχές στην Σάμο, καθώς φέρεται ότι διακινούσε εξωλέμβιες μηχανές από τα σκάφη που καταπλέουν με μετανάστες στο νησί.

Το Λιμενικό αναμένεται σήμερα να μεταβιβάσει τα στοιχεία στις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Ο 39χρονος διαβιβαστής υπηρετεί στο νησί σε θέση που σχετίζεται με τους μετανάστες.

Ο στρατιωτικός συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής από λιμενικούς του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο λιμάνι στο Καρλόβασι Σάμου με τη κατηγορία ότι θα έστελνε μέσω μεταφορικής εταιρείας τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές, χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς τους στον Πειραιά.

Το φορτηγό μέσα στο οποίο υπήρχαν οι μηχανές εντοπίστηκε στο γκαράζ του πλοίου «Νήσος Μύκονος» λίγο προτού αποπλεύσει για Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θα εξεταστεί η προέλευση των μηχανών με τους λιμενικούς να μην αποκλείουν να προέρχονται από σκάφη που έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομες μεταφορές μεταναστών, τσιγάρων ή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ΛΣ. από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου κατασχέθηκαν οι κινητήρες, ενώ στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης,

συνελήφθη ο 39χρονος αποστολέας τους για παράνομη κατοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά παράβαση του άρθρου 394 Π.Κ. (αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος).