22 Φεβρουαρίου Steve Irwin - Στιβ Άιρβιν: Ο κροκοδειλάκιας στο Google doodle

Steve Irwin – Στιβ Άιρβιν: Ο κροκοδειλάκιας στο Google doodle αύριο 22 Φεβρουαρίου – Ο Αυστραλός φυσιοδίφης και τηλεοπτικός αστέρας τιμάται από την google

Ο Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης που δέχτηκε θανατηφόρο χτύπημα από σαλάχι σε ηλικία 44 ετών, γνωστός για την τόλμη του και την προσήλωσή του στην προστασία του περιβάλλοντος, απέκτησε διεθνή φήμη και εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως.

Ο Irwin αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο, όταν ήταν εννιά χρόνων, και, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα.

Έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ που πρόβαλε στο «Animal Planet».

Γύρισε 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων»

Ο κροκοδειλάκιας Steve Irwin – Google Doodle 22 Φεβρουαρίου

Γνωστός ως «Κροκοδειλάκιας», ήταν ο ίδιος πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως.

Ο Άιρβιν αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα.

Πριν από λίγα χρόνια, πάντως, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιό του, μόλις δυο μηνών.

Πώς πέθανε ο Στιβ Άιρβιν

Ο Άιρβιν Steve Irwin σκοτώθηκε ενώ γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας.

Ενώ κολυμπούσε πάνω από ένα σαλάχι, το ζώο αναπάντεχα τίναξε την ουρά του και τον χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά.