Αποστολάκης - Ακάρ Συνάντηση Αποστολάκη - Ακάρ χωρίς στολή στις Βρυξέλλες - Η «ατζέντα»

Συνάντηση Αποστολάκη – Ακάρ Βρυξέλλες 13 Φεβρουαρίου – Η «ατζέντα» των συμολιών αναμένεται καυτή – Το έδαφος προετοιμάστηκε σήμερα στη συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Χουλούσι Ακάρ θα συναντηθούν για πρώτη φορά επίσημα χωρίς στολές στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις βρυξέλλες την Τετάρτη 13 φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αυναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Burak Ozugergin.

«Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Πρέσβη, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Αν και η συνάντηση χαρακτηρίστηκε εθιμοτυπική, ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Οζούγκεργκιν θεωρείται βέβαιο ότι συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος,

αφού Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφωνησαν την περασμένη εβδομάδα να διερευνήσουν το ενδεχόμενο οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Αμέσως μετά, ο κ. Αποστολάκης πραγματοποίησε εθιμοτυπική συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ.

Συνάντηση Αποστολάκη – Ακάρ: Βρυξέλλες 13 Φεβρουαρίου – Η «ατζέντα»

Η ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να είναι δύσκολη, με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις αλλεπάλληλες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε αναφερθεί στην επερχόμενη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

«Την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. 13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες) εγώ θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογο μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας.

Όπως τόνισε ο κ. Αποστολάκης, δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας για να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο.