Σχολή Ευελπίδων: Τι έκανε τον Αρχηγό ΓΕΣ να συγκινηθεί – Ντοκουμέντο – ανάμνηση από τα χρόνια που ο Γεώργιος Καμπάς ήταν 4ετής Εύελπις

Η σκηνή διαδραματίστηκε σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2019, στην ΣχολήΕυελπίδων, λίγο πριν την έναρξη της τελετής παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΣ.

Ο αντιστράτηγος Καμπάς φθάνει στην αίθουσα και άμεσα έρχονται οι συμμαθητές και φίλοι να τον συγχαρούν. Κάποιος του δίνει ένα χαρτάκι που του φέρνει στο μυαλό μνήμες από τη Σχολή.

Σχολή Ευελπίδων: Παράδοση – Παραλαβή Αρχηγού ΓΕΣ – 60 ΦΩΤΟ

Ζητάμε την άδεια να το φωτογραφήσουμε και μας το δείχνει με εμφανή συγκίνηση στο βλέμμα.

Κάποιος του έκανε δώρο μια ανεκτίμητη ανάμνηση από τα χρόνια που ήταν Εύελπις. Του έδωσε την κατάσταση που έφτιαχναν οι πρωτοετείς στην σχολή για όσους κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.

Από την μια πλευρά είχε το συσσίτιο, πρωινό, μεσημεριανό βραδινό, και από την άλη πλευρά τα ονόματα όσων κάθονταν στο τραπέζι.

Οι συνδαιτημόνες ήταν ανά οικογένεια-θαλαμο, συνήθως δυο από κάθε τάξη, αλλά στο συγκεκριμένο υπάρχουν τρεις πρωτοετείς.

Από κάτω υπογράφει ο πρωτοετής που το συνέταξε και ο τραπεζάρχης που είναι ο αρχαιότερος στο τραπέζι. Στην προκειμένη περίπτωση ο τραπεζάρχης είναι ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς. 

Αυτό γραφόταν στο λεγόμενο “όγδοο φύλλο χάρτου” (λεγόταν έτσι λόγω της διάστασης του χαρτιού) και το άφηνε ο εύελπις υπηρεσίας στο τραπέζι κάθε μέρα.

Από πίσω γραφόταν το μενού και καμιά φορά αναλόγως του 4ετή και κάποιος χαρακτηρισμός, συνήθως χιουμοριστικου χαρακτήρα, που αποδίδονταν στους 4ετεις του τραπεζιού.

Ο χαρακτηρισμός, συνήθως κάποιο επίθετο που προερχόταν από την ιδιαίτερη συμπεριφορά ή τον χαρακτήρα του τεσσαριού ήταν το επονομαζόμενο “σινέ” και αναλόγως αν άρεσε ή όχι, επέφερε καψόνι ή μη…

Στο συγκεκριμένο πάντως δεν βλέπουμε κάποιο επίθετο.

 

 

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»