Σχολή Ευελπίδων Μόρια 2018 – Συγκριτικός Πίνακας για όλες τις Στρατιωτικές Σχολές – Τι θα πρέπει να γνωρίζετε όσοι παίρνετε μέρος στις πανελλήνιες 2019


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά περυσι, το 2018  η ΣΣΕ σημείωσε πτώση στα μόρια και στις δυο κατευθύνσεις. Δείτε αναλυτικά τα μόρια στον συγκριτικό πίνακα του  Armyvoice.gr

 Στρατιωτικές Σχολές: Σχολή Ευελπίδων

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (SSE – ΣΣΕ ) είναι Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΣΕΙ) του Ελληνικού Στρατού Ξηράς.

Ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια, αποτελώντας σχολή αξιωματικών.

Για αρκετό καιρό (1894-1982) έδρευε σε εγκαταστάσεις βόρεια του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών,

εκτός του παλαιού Διοικητηρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Σχολή Εθνικής Άμυνας. Το 1982 μετακινήθηκε στο σημερινό της στρατόπεδο στη Βάρη.

Εκεί βρίσκονται στρατώνες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, υπαίθριοι χώροι εκπαίδευσης και αθλητισμού, καθώς και το Μουσείο της Σχολής.

Η φοίτηση στη Σχολή Ευελπίδων (μια από τις αποκαλούμενες «παραγωγικές σχολές» στην ορολογία των Ενόπλων Δυνάμεων) διαρκεί τέσσερα χρόνια και οι Ευέλπιδες αποφοιτούν με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Τα τελευταία χρόνια η εγγραφή στη Σχολή ημεδαπών μαθητών ακολουθεί το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων παράλληλα με τεστ και αθλητικές επιδόσεις. Στη ΣΣΕ φοιτούν επίσης και αλλοδαποί μαθητές – στελέχη ξένων Ενόπλων Δυνάμεων.

Πανελλήνιες 2019: Σχολή Ευελπίδων Μόρια 2018

ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) – ΟΠΛΑ 15990
ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) – ΣΩΜΑΤΑ 17250
ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ)
ΣΣΑΣ –ΙΑΤΡΙΚΟ
ΣΣΑΣ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ
ΣΣΑΣ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ
ΣΣΑΣ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ
ΣΣΑΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΣΑΝ)
Σ.Μ.Υ. – ΟΠΛΑ

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω