Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θ. Παπαχριστόπουλος – Διάλυση ΑΝΕΛ – Την έδρα του αναμένεται να καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος Ψήφισε “Ναι” στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και παραιτήθηκε – Προηγουμένως είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Καυγάς Τσίπρα – Καμμένου στη Βουλή: Στίχοι του Καβάφη και ρήση του Ματρώζου – VIDEO

Την απόφαση του  την έκανε γνωστή ο προεδρεύων της Βουλής προς το σώμα του κοινοβούλιου Γιώργος Βαρεμένος διαβάζοντάς την επιστολή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το πρωτοκολλώ ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Η επιστολή διαγραφής του βουλευτή, την οποία είχε προαναγγείλει από το βήμα της ολομέλειας ο Πάνος Καμμένος, απεστάλη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και σύμφωνα με αυτήν, από σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Διάλυση ΑΝΕΛ

Η διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, σηματοδοτεί και την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι πλέον μένει με τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές με τους ΑΝΕΛ – και τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, είχε στη συνέχεια ανεξαρτητοποιηθεί, και πρόσφατα είχε προσχωρήσει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Η διαγραφή του ανακοινώθηκε στο σώμα του κοινοβουλίου από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούση.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα με πέντε βουλευτές που εξελέγησαν στις γενικές εκλογές με το ψηφοδέλτιό του.

Ως εκ τούτου, οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, αφού ο ένας εκ των πέντε βουλευτών δεν έχει εκλεγεί το κόμμα αυτό.

«Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως ΚΟ.

Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο» ανέφερε μεταξύ άλλων.