Ο Ρώσος πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ – Ζήτησε να δει τον Αποστολάκη – Μισή ώρα τετ-α-τετ για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση

Πέπλο σιωπής καλύπτει τη θεματολογία της συνάντησης του Έλληνα υπουργού άμυνας με τον πρέσβη της Ρωσίας Andrey Maslov.

Οι αρμόδιες πηγές του ΥΠΕΘΑ δεν δίνουν καμία απολύτως πληροφορία για την συνάντηση, πέραν του ότι διήρκεσε μισή περίπου ώρα. Αυτό που πάντως αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η ανακοίνωση ήταν απολύτως τυπική, σε αντίθεση με την αντίσοτιχη ανακοίνωση που είχε γίνει πριν λίγες ημέρες με τον Αμερικάνο πρέσβα.

Στην ανακοίνωση για την συνάντηση με τον Ρώση πρέσβη, τονίζεται ότι «πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του πρέσβη», ενώ δεν αναφέρονται τα θέματα ανοιβαίουν ενδιαφέροντος.

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρέσβυ της Ρωσίας, Andrey Maslov.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Πρέσβυ, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Θυμίζουμε ότι η αντίστοιχη ανακοίνωση με τον αμερικανό πρέσβη έδινε περισσότερες πληφορορίες αναφορικά με το περιεχόμενό της, κάτι που γεννά πολλά ερωτήματα για το περιεχόμενο της σημερινής αυνάντησης.

« O Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, συναντήθηκε με τον Πρέσβυ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Geoffrey R. Pyatt.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του τομέα Άμυνας και Ασφάλειας του πρόσφατου στρατηγικού διαλόγου των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ καθώς και θέματα που αφορούν στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας σε διμερές και συμμαχικό επίπεδο.

Ο ΥΕΘΑ έκανε ειδική μνεία στον Geoffrey R. Pyatt για τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com