Νυχτερινή αποζημίωση – ΠΟΕΣ: ΟΧΙ λεφτά σε αγωγές – Αναμένεται απόφαση ΣτΕ μετά από την συνεδρίασή του τον ερχόμενο Μάιο

Να μην δίνουν χρήματα σε αγωγές προτρέπει τους στρατιωτικούς η ΠΟΕΣ, καθώς έχει ήδη προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησης της νυχτερινής αποζημίωσης των στρατιωτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ, μετά απο προσφυγή της Ομοσπονδίας.

Πρόσφατα η ΠΟΜΕΝΣ, που μέχρι τώρα ήταν αντίθετη στις αγωγές, άρχισε να ζητάει χρήματα για να καταθέσει αγωγές για νυχτερινή αποζημίωση, κάτι που γενικά προκάλεσε όχι καλή εντύπωση στους στρατιωτικούς.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΠΟΜΕΝΣ καλούσε τους στρατιωτικούς να μην κάνουν αγωγή για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά δώρα και επιδόματα, και ξαφνικά, πριν από λίγες ημέρες άλλαξε τροπάριο και ζητάει 30 ευρώ για να καταθέσει αγωγές για αναδρομικά και νυχτερινά.

Μόνο που όπως φαίνεται τα νυχτερινά θα συζητηθούν τον Μάιο στο ΣτΕ με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣ κι έτσι είναι περιττό να δώσει κάποιος χρήματα για να γίνει αγωγή, σύμφωνα με την ΠΟΕΣ.

Η ανακοίνωση ΠΟΕΣ για τη νυχτερινή αποζημίωση

Η τακτική που χρόνια τώρα ακολουθεί η Ομοσπονδία μας και είναι πλέον γνωστή σε όλες και όλους σας, αποδίδει καρπούς για την κάθε μία και για τον κάθε έναν από εσάς.

Οποτεδήποτε κρίθηκε αναγκαίο ζητήθηκε η βοήθειά σας, την οποία μας δώσατε απλόχερα, ως προϊόν εμπιστοσύνης που παράχθηκε ανάμεσά μας και δεν υπάρχει περίπτωση να σβήσει ποτέ.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο νομικός παραστάτης της Ομοσπονδίας μας, δικηγόρος Αθηνών κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος, κατ΄ εντολή της ΠΟΕΣ, κατέθεσε εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση κατά των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, αναφορικά με την μη εισέτι αποζημίωση της νυκτερινής μας απασχόλησης, όπως σχετικός νόμος ορίζει.

Το ΣτΕ κρίνοντας επείγον το θέμα προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης, σε σύντομο σχετικά χρόνο, για τη 13η Μαΐου 2019, στο Στ΄ Τμήμα του.

Ευελπιστώντας ότι μέχρι τότε θα έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση, για την αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας μας, συνιστούμε σε όλες και όλους σας να μην παραπλανηθείτε και δώσετε χρήματα για αγωγές που φέρεται ότι θα κατατεθούν, για την αποζημίωση των νυκτερινών μας.

Δε χρειάζεται βιασύνη. Δε χρειάζεται προς το παρόν η κατάθεση καμίας αγωγής για τα νυκτερινά μας.

Μη σπαταλάτε τα χρήματά σας και μην παρασύρεστε από φωνές που προσπαθούν να κάνουν κάτι, απλώς για να κάνουν.

Το μόνο που πρέπει προς το παρόν να κάνετε, είναι να καταθέσετε αναφορά στη Μονάδα σας και να λάβετε αντίγραφό της (με αριθμ. πρωτ.) και μαζί με τη βεβαίωση που θα σας χορηγήσει η Μονάδα σας, να τα παραδώσετε στην οικεία Περιφερειακή Ένωση της ΠΟΕΣ.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη ή ενέργεια που απαιτηθεί θα ενημερωθείτε από την Ένωσή σας.

Βρείτε σχετικό υπόδειγμα και άλλες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣ