Νυχτερινή αποζημίωση – Επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας – Τι οδηγίες δίνει το ΓΕΝ στις Μονάδες του για όσους ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Μια πρωτοφανής για τα εργασιακά δεδομένα παραβίαση κάθε έννοιας δικαιωμάτων των εργαζομένων, βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το επικό δούλεμα του Πάνου Καμμένου στους στρατιωτικούς για το θέμα της νυχτερινής αποζημίωσης, που το έφερε με τυμπανοκρουσίες ως τροπολογία στην Βουλή αλλά δεν το εφάρμοσε ποτέ, είχε ως αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί  να απωλέσουν σοβαρά εργασιακά τους δικαιώματα.

 

Και αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση η οποία προέρχεται από την Αριστερά και υποτίθεται ότι προασπίζεται αυτά ακριβώς τα δικαιώματα.

Προφανώς π ΣΥΡΙΖΑ μάλλος θεωρεί χαμένη υπόθεση για τις επικείμενες εκλογές τους στρατιωτικούς και δεν ασχολείται καθόλου με τα θέματά τους.

Η απώλεια των δικαιωμάτων τους δεν θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα, παρά από το έγγραφο του ΓΕΝ που παρουσιάζουμε.

Είναι σήμα με οδηγίες προς τις Μονάδες, το οποίο στην ουσία επιβεβαιώνει ότι ούτε η νυχτερινή αποζημίωση πρόκειται να δοθεί άμεσα, ούτε πρόκειται να δοθεί το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας, το οποίο καταργήθηκε με τον νόμο που θεσπίστηκε η νυχτερινή αποζημίωση.

Φαύλος κύκλος και στη μέση οι στρατιωτικοί, οι οποίοι συνεχίζουν να κάνουν βάρδιες απλήρωτοι.

Νυχτερινή αποζημίωση – ΠΟΕΣ: ΟΧΙ λεφτά σε αγωγές – Απόφαση ΣτΕ

Όποιος τολμήσει να ζητήσει τα δεδουλευμένα του, η αίτησή του πρωτοκολείται και… αρχειοθετείται. Αυτή είναι επισήμως η οδηγία που δίνει το ΓΕΝ στις Μονάδες του.

Κοινώς όχι απλά δεν θα πρέπει να περιμένετε χρήματα, αλλά τελικά είναι εξαιρετικά εύκολο μια αριστερή κυβέρνηση να καταστρατηγεί μέσα σε μια νύχτα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Δείτε το έγγραφο του ΓΕΝ

 

 

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com