ΝΑΤΟ: Πρακτική άσκηση με αμοιβή για φοιτητές -Λεπτομέρειες

ΝΑΤΟ: Πρακτική άσκηση με αμοιβή για φοιτητές – Κριτήρια – Δικαιούχοι – Όλες οι λεπτομέρειες για να εξασφαλίσετε το εισιτήριο για τη Συμμαχία

Σπουδάζετε αρχιτεκτονική, υποδομή και διαχείριση εγκαταστάσεων ή Μηχανικών; Εχετε μελετήσει αεροναυτική, μηχανική ή θέματα ανθρώπινου δυναμικού;

Εχετε ένα ιστορικό οτα ΜΜΕ ή τη δημοσιογραφία; Είστε σε θέση να διεξάγετε ανεξάρτητη έρευνα και ανάλυση;

Αν ναι, το ΝΑΤΟ χρειάζεται φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

Προκειμένου να υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να πληροΰνται όλα τα κριτήρια που περιγράφονται παρακάτω κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 21 ετών και να είναι πολίτες ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ.

Θα πρέπει να είναι φοιτητές πανεπιστημίου και να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια με επιτυχία σπουδές και να έχουν εγγράφει στο τρίτο έτος.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ η γνώση μιας ακόμη γλώσσας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Οσοι είναι υπήκοοι των χωρών εταίρων του NATO (PFP / EAPC), μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την αντιπροσωπεία της χώρα τους στο κεντρικό γραφείο του ΝΑΤΟ για πληροφορίες σχετικά με τις ενδεχόμενες περιόδους πρακτικής εξάσκησης στο πλαίσιο της αντιπροσωπείας.

Το πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης έχει διάρκεια έξι μήνες. Οσοι επιλέγουν θα λάβουν μηνιαία επιδότηση ύψους 1.049,65 ευρώ.

Παράλληλα με την επιβεβαίωση της ημερομηνίας έναρξης της πρακτικής από το Internship Office, στους υποψήφιους προσφέρεται ένα προπληρωμένο εισιτήριο πτήσης/τρένου (βάσει εισιτηρίου οικονομικής επιστροφής και ποσού μέχρι 1.200 €).

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι ασκούμενοι δικαιούνται άδεια 15 ημερών.

Κατά την έναρξη της πρακτικής άσκησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι καλύπτονται από ασφάλιση υγείας για όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης για ειδικό δελτίο ταυτότητας και να το υποβάλλουν στο Γραφείο Προνομίων και Ασυλιών μας, υπεύθυνο για τη συνέχεια που δόθηκε στις βελγικές αρχές.

Αυτή η ειδική ταυτότητα θα χρησιμεύσει ως άδεια διαμονής κατά τη διάρκεια της πρακτικής στο Βέλγιο.

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει το καλοκαίρι.