Κορονοϊός: Απόστρατος σε καραντίνα στο ΝΝΑ Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Χειρουργείο LIVE σε Ημερίδα 10 Ιουλίου Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών - ΝΝΑ: Προβλήματα λόγω μεταναστευτικού

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών – ΝΝΑ: Προβλήματα λόγω μεταναστευτικού καταγγέλει το ΚΚΕ και ζητάει επίλυσή τους με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον ΥΕΘΑ

Στο μεταναστευτικό και στις αποσπάσεις στρατιωτικών γιατρών στα κέντρα προσφύγων αποδίδει το ΚΚΕ τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ναυτικό Νοσοκομείο ΑθηνώνΝΝΑ.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή 4 βουλευές του ΚΚΕ, καταγγέλλουν ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό – τεχνικό προσωπικό.

Την κατάσταση επιβαρύνουν οι αποσπάσεις ιατρών στα κέντρα προσφύγων, καθώς δεν γίνονται οι απαιτούμενες προσλήψεις. Αυτό, υποστρηρίζουν, έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της λειτουργίας του ΝΝΑ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Μετά από αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Κ.Ε με τη διοίκηση του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθήνας.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε εκτενής αναφορά για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου και τις ελλείψεις που έχει σε ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό – τεχνικό προσωπικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου το 1/3 των κρεβατιών είναι μόνιμα κλειστά.

Επισημάνθηκαν ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η κυβέρνηση αντί να προσλάβει το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό για τη στελέχωση των hot spot, επιλέγει την απόσπαση υγειονομικών από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας, κάτι που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας δεν διαθέτει παιδιατρική κλινική, ούτε και μαιευτική κλινική.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας;

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Λιάνα Κανέλλη
Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης