Κρίσεις 2019: Φωτογραφική τροπολογία για Ταξίαρχους που δεν αποστρατεύονται – Η τροπολογία ψηφίστηκε χθες στην Βουλή και τίθεται σε ισχύ – Επιστολή-ΦΩΤΙΑ 

Φωτογραφική είναι η τροπολογία που πέρασε χθες στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, υποστηρίζει επιστολή που έλαβε το Armyvoice.gr και αφορά την χθεσινή μας αποκάλυψη με τίτλο: « Ποιοι Ταξίαρχοι – Σχες ΔΕΝ θα αποστρατευθούν φέτος». 

Φωτογραφική τροπολογία για Ταξίαρχους. Δείτε τι αναφέρει η επιστολή:

Πραγματικά εκπλήσσομαι για την “τύχη” που έχουν μερικοί συνάδελφοι.. Μάλλον για να είμαι αληθής θλίβομαι για τον τρόπο που περνούν κάποιες διατάξεις.

Είναι φανερό ότι η εν λόγω διάταξη αφορά σίγουρα τον Δντή του Κοινού Σώματος των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων και προφανώς και τον Δντή του Κοινού Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων, ίσως και κάποιον άλλον ή άλλους, χωρίς ωστόσο να είμαι σε θέση να το γνωρίζω.

Επί της ουσίας είναι η συνέχεια της κατάπτυστης διάταξης της παραγράφου 20 του άρθρου 18 του Ν. 4407/2016 που για πρώτη φορά στα χρονικά στο Στράτευμα κατήργησε την Ιεραρχία και την εξ’ αυτής αρχαιότητα, δίνοντας την δυνατότητα σε Στρατιωτικούς Δικαστικούς Γραμματείς που εξακολουθούν να διέπονται από διατάξεις του Ν. 2439/96

(έχοντας 25 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι την 31-12-2012 αφού κατά τον χρόνο διενεργείας του διαγωνισμού για την κατάταξη Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων έφεραν την ιδιότητα του Υπαξιωματικού, οι περισσότεροι εξ’ αυτών δίχως πτυχίο ανώτατης σχολής),

να προσπεράσουν συναδέλφους τους που διέπονται από τις διατάξεις του Ν. 3883/2010,οι οποίοι είχαν δώσει στον ίδιο διαγωνισμό με την ιδιότητα του πτυχιούχου και με βάση την κατάταξή τους στο διενεργηθέντα διαγωνισμό προηγούνταν στην αρχαιότητα μέχρι και το έτος 2016 που δημοσιεύθηκε ο νόμος 4407/16.

Έτσι για πρώτη φορά στα χρονικά του Στρατεύματος κατά το “οι έσχατοι έσονται πρώτοι”, ο πρώτος στην αρχαιότητα μετά τον τότε Δντή του Σώματος των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων, που είχε εισέλθει στο Σώμα ως πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής αλλά διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3883/2010, βρέθηκε ΕΒΔΟΜΟΣ!!!!!!!!

Κι αν υποθέσουμε ότι αξιολογούσε κάποιους από τους κατωτέρους του κάποια στιγμή τώρα θα έπρεπε με την ανατροπή της ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ να αξιολογηθεί από αυτούς……. (Απίστευτο και όμως Ελληνικό).

Υποθέτω ότι η δικαιολογητική βάση της διάταξης της παραγράφου 20 του άρθρου 18 του Ν. 4407/16 (καθόλα αντισυνταγματικής), ήταν ότι αφού ο πρώτος Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) που προήχθη στο βαθμό αυτό τον Δεκέμβριο του 2016 δεν θα κρίνεται για τα επόμενα 4 έτη

κατά τα οριζόμενα στο Ν. 3883/2010, ας μην αποκοπεί η εξέλιξη (;) των υπολοίπων που έπονταν αυτού αλλά υπάγονται στο Ν. 2439/96 και θα κρίνονται κάθε χρόνο.

Όταν ο Συνταγματάρχης αυτός θα είναι ώριμος για κρίση στο βαθμό του Ταξιάρχου, τον Μάρτιο του 2021 όλοι οι ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝΤΕΣ (!!!!!) θα έχουν αποχωρήσει με 35ετία. ….

Να όμως που τα πράγματα δεν εξελίσσονται ..έτσι…. Με την νέα διάταξη που αναφέρεται στο άρθρο σας ο Συνταγματάρχης αυτός που από πρώτος βρέθηκε σε μια νύχτα έβδομος και μάλιστα προσπεράσθηκε και από την επόμενη σειρά από την δική του ( με διαφορά κατάταξης στο Σώμα των Δικαστικων Γραμματέων τρία έτη),

κατά τις κρίσεις του 2021 θα πρέπει να τεθεί αντιμέτωπος στην κρίση με τον συνάδελφό του που θα έχει συμπληρώσει την 35 ετία από το 2020 και ήταν ακόμη και 17 θέσεις πίσω του στην αρχαιότητα .

Αναρωτιέμαι πόσο δίκαιο πόσο ηθικό μπορεί να είναι αυτό….. Πόσο τελικά μπορεί να ευνοούνται κάποιοι σε βάρος των συναδέλφων τους….

Ερευνήστε το θέμα με τις αλλαγές αρχαιότητας στο Σώμα των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων και θα εκπλαγείτε.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com