Κύπριοι καταδρομείς βγήκαν στα χιόνια να …ξεμουδιάσουν – Εντυπωσιακό Video με τη συνέντευξη ενός καταδρομέα με καλυμμένο πρόσωπο μπροστά στον τηλεοπτικό φακό

Ο Κύπριος δημοσιογράφος Παναγιώτης Δημόπουλος ακολούθησε μια ομάδα καταδρομέων σοτ όρος Τρόοδος και μίλησε μαζί τους για την εκπαίδευση στα χιόνια.

Τα τελευταία χιόνια στα ορεινά της Κύπρου, δε μετέτρεψαν το Τρόοδος μόνο σ’ ένα ειδυλλιακό τοπίο αλλά και σ’ ένα μοναδικό μέρος για να εκπαιδευτούν οι καταδρομείς  στη χειμερινή επιβίωση, διαβίωση και στις τακτικές πολέμου σε χιονοσκεπείς περιοχές.

Η κάμερα του philenews με τη ξεχωριστή σκηνοθετική προσέγγιση του Ιωάννη Κοζάκου, κατέγραψε μοναδικές εικόνες από αυτή τη σκληρή εκπαίδευση.

Για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, τέτοιες εικόνες σ’ ένα βίντεο που κάνει όσους το δουν να ζήσουν την ένταση των καταδρομέων, οι οποίοι ανά πάσα ώρα και στιγμή και κάτω υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες είναι πανέτοιμοι να φέρουν σε πέρας τις πιο δύσκολες αποστολές.

Τακτικές πολέμου, ελεύθεροι σκοπευτές, επιβίωση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κατασκευή ιγκλού στην κορυφή του Τροόδους, αλλά και διάσωση τραυματισμένων από τις πιο δύσβατες περιοχές σε καιρό ειρήνης και πολέμου,

από τους άρτια εκπαιδευμένους σε Ελλάδα και εξωτερικό καταδρομείς, αποδεικνύουν το αξιόμαχο των επίλεκτων δυνάμεων της Κύπρου.

Εντυπωσιακά πολλά σημεία της συνέντευξης. Από αυτά ξεχωρίσαμε το igloo και πώς μπορούν οι καταδρομείς να μείνουν προστατευμένοι σε πολικές θερμοκρασίες.

Αν και στην Κύπρο το χιόνι δεν είναι τόσο συνηθισμένο, εν τούτοις, οι καταδρομείς εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες τις καιρικές συνθήκες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

 



Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com