Παράταση κοινωφελούς τροπολογία Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Γιατί αντιδρά η ΠΟΜΕΝΣ στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και προτείνεται από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ να γίνει δεκτή ΑΣΕΠ 1κ 2019: ΠΡΟΣΟΧΗ Προθεσμία υποβολής για μόνιμους στη Βουλή Ειδικοί Φρουροί: Ανήκουν στη Βουλή, εκπαιδεύτηκαν από την ΕΛΑΣ Συνταγματική αναθεώρηση Σήμερα αποφασίζεται η τύχη των ΑΝΕΛ - Συζήτηση για το άρθρο 15

Ειδικοί Φρουροί: Ανήκουν στη Βουλή, είχαν εκπαιδευτεί από την ΕΛΑΣ και είχαν προσληφθεί για καθήκοντα φύλαξης ως συμβασιούχοι. Με την απόφαση προσλαμβάνονται σε θέσεις γραφείων

Οι μετατάξεις 68 ειδικών φρουρών που αποκάλυψε το Armyvoice.gr αφορούσαν τελικά άτομα που ασχολούνται με την ασφάλεια των γραφείων της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για προσωπικό που ανήκει στην δύμανη της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το προσωπικό που περιγράφεται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, ως μεταταχθέντες Ειδικοί Φρουροί, δεν ανήκει στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας.»

Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για προσωπικό που είχε προσληφθεί επί προεδρίας κ. Απόστολου Κακλαμάνη κι εκπαιδεύτηκαν από την ελληνική αστυνομία για να φρουρούν γραφεία.

Το καθήκον τους αφορά υπηρεσίες φύλαξης. Η Βουλή αποφάσισε να τους μετατάξει σε υπηρεσίες γραφείου και σε τεχνικές υπηρεσίες, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι η ΕΛΑΣ θα πρέπει να αυξήσει τις δυνάμεις της στην Βουλή για να αντικαταστήσει τους 68 μετατασσόμενους.