Η ΠΟΜΕΝΣ στον Αρχηγό ΓΕΣ για μια ακόμα φωτογραφία – Δεν τόλμησε να πει τίποτα – Μόνο άκουγε –  Η ΠΟΕΣ στο ΣτΕ για το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Δυο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις χθες από τις αντιμαχόμενες Ομοσπονδίες. Η «Ομοσπονδία της καρδιάς μας» πήγε και είδε τον Αρχηγό ΓΕΣ και -μαντέψτε- δημοσίευσε και πάλι φωτογραφίες.

Καλή η φωτογραφία, αλλά οι στρατιωτικοί ανήκουν στον εγγράμματο πληθυσμό και διαβάζουν και ανακοινώσεις.

Τι λέει λοιπόν η ανακοίνωση; Ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι πήγαν να δουν τον Αρχηγό ΓΕΣ μόνο για την χαιρετούρα και την φωτογραφία.

Τσιμουδιά δεν είπαν για τα θέματα των στρατιωτικών! Μόνο άκουσαν τι τους έλεγε ο Αρχηγός και στο τέλος τον ευχαρίστησαν για την ειλικρινή του διάθεση!

Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει λέξη για θέματα που έθεσε η ΠΟΜΕΝΣ, γιατί προφανώς ΔΕΝ έθεσε θέματα!

Αν έθεταν θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς, το λογικό είναι να τα απαριθμούσαν. Από τη στιγμή που δεν τα αναφέρουν σημαίνει ότι οι ίδιοι παραδέχονται πώς πήγαν για τη φωτογραφία. 

Διαβάστε τι γράφει:

« Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών-ΠΟΜΕΝΣ σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

»Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Αρχηγός εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στον θεσμό της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, τονίζοντας ότι προτεραιότητα όλων μας, οφείλει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η επίλυση των προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Κλείνοντας, η αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ ευχαρίστησε ως όφειλε τον κ.Αρχηγό για την ειλικρινή διάθεση του για περαιτέρω συνεργασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.»

Η ΠΟΕΣ στο ΣτΕ

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΣ ανακοίνωνε ότι η προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ για την μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στο θέμα της καταβολής των αναδρομικών, συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε (δείτε εδώ), αύριο, Τετάρτη 20.2.2019, συζητείται (εξ αναβολής), ενώπιον του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση που υπέβαλλε η Ομοσπονδία μας προκειμένου να διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση του δημοσίου (ΥΠΟΙΚ) με την υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομελείας του.

Η Π.Ο.Ε.Σ., με υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα (19.2.2019), εξέθεσε τα επιχειρήματα όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών, καταδεικνύοντας ότι μέχρι και σήμερα το δημόσιο δεν συμμορφώθηκε πλήρως με την ως άνω απόφαση του ΣτΕ και δεν επανέφερε τους μισθούς των στρατιωτικών στα μισθολογικά επίπεδα της 31ης Ιουλίου 2012.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»