Γαλάζια Πατρίδα: Γελάνε και οι σπάροι! Η απάτη του Τουρκικού Στόλου ξεσκεπάστηκε από τον ANT1 και τον συνάδελφο Χρήστο Μαζανίτη

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της καθιερωμένης ετήσιας τακτικής άσκησης του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, που φέτος την ονόμασαν « Γαλάζια Πατρίδα », η μονταζιέρα έχει φωτιά.

Η Δημόσια Τουρκική Τηλεόραση προβάλει αυτές τις εικόνες, δίνοντας διαστάσεις… χόλιγουντ στην κινητοποίηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

 

Μόνο που η προπαγάνδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού μες στα ρεπορτάζ οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δείχνουν και αυτό το πλοίο, το οποίο παρουσιάζουν ως τουρκικό.

Έχει η Τουρκία τέτοιο πλοίο με τον κωδικό L-61;

Στο ΑΝΤ1 αποκαλύφθηκε ότι το πραγματικό βίντεο προέρχεται από το Ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι το ελικοπτεροφόρο κλάσης Χουάν Κάρλος, που οι Τούρκοι βάφτισαν ως δικό τους! Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Η Τουρκική Δημόσια Τηλεόραση ξεπέρασε κάθε όριο προπαγάνδας και fake news.

 

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από τον Ιανουάριο του 2014. Πρόκειται για εκτενές αφιέρωμα του ισπανικού πολεμικού ναυτικού για την ναυαρχίδα τους.

Οι Τούρκοι, που έχουν παραγγείλει από την Ισπανία την ναυπήγηση ενός αντίστοιχου ελικοπτεροφόρου, που βάφτισε Anadolu, θα το παραλάβει το 2021.

Φιλοδοξεί να το χρησιμοποιήσει ως μέσο μεταφοράς των F-35 B που θα παραγγείλει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ομως το Κονγκρέσο έχει ηδη παγώσει τα τουρκικά σχέδια. Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου και θα λάβει χώρα στα μικρασιατικά παράλια και διεθνή ύδατα του Αιγαίου, στην Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική ΜεσόγειοΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com