F-16 block 30: Έκλεισε το «Deal» ο Αποστολάκης σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr – Τι ζητούν οι Άραβες

Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Διάδοχο, 20 γιο του σεϊχη που ίδρυσε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πήγε καλά και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία για την πώληση των F-16 block 30  στα ΗΑΕ.

Οι Άραβες ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουν είτε ως εκπαιδευτικά αεροσκάφη, είτε να τα αναβαθμίσουν σε block 50 και να τα χρησιμοποιήσουν επιχειρησιακά.

Αυτό που έχει τεθεί από την πλευρά τους είναι να γίνει πτήση πιλότου των ΗΑΕ με F-16  για να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, πριν τις τελικές υπογραφές.

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν κάτι σχετικά με την τιμή που επετεύχθη. Αυτό θα ανακοινωθεί όταν πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της επίσκεψή του στην έκθεση IDEX 2019 εξήρε την συνεργασία με τα ΗΑΕ, δίνοντας μάλιστα έμφαση στο πόσο στάθηκαν αρωγοί στο Πολεμικό Ναυτικό:

«Να σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια, μας χορήγησαν μια μεγάλη ποσότητα από ανταλλακτικά για τις φρεγάτες τύπου S οι οποίες υποστήριξαν τα πλοία μας για περίπου 10-15 χρόνια, με ανταλλακτικά τα οποία δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά.

Οπότε, καταλαβαίνετε ότι το πνεύμα συνεργασίας και υποστήριξης είναι εξαιρετικό και προσπαθούμε να το διατηρήσουμε και θα το διατηρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αποστολάκης στην IDEX2019

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε την «IDEX», η οποία εδώ στον Κόλπο είναι μια από τις σοβαρότερες εκθέσεις πολεμικού υλικού.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες από όλο τον κόσμο έχουν περίπτερα και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπουν οι δικές μας δραστηριότητες. Όπως βλέπετε, όλες οι ελληνικές εταιρείες εκπροσωπούνται με περίπτερα στην έκθεση αυτή.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με όλους τους διευθυντές και τους ιδιοκτήτες των εταιρειών.

Οι συναντήσεις ήταν αρκετά εποικοδομητικές και εκτιμώ ότι είναι μια πολύ καλή παρουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και όλων των εκπροσώπων της, υποστηριζόμενες από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και κατ’ επέκταση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να αναδειχτούν οι δυνατότητες αυτών των εταιρειών, γιατί έχουν πάρα πολλές δυνατότητες, όχι μόνο για τις εγχώριες ανάγκες, αλλά και για τις διεθνείς.

Από ό,τι βλέπω και από ό,τι μίλησα με όλους είναι αρκετά ευχαριστημένοι με αυτή την δραστηριότητα. Εμείς, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και στα θέματα της εκπαίδευσης ιδιαίτερα στην Αεροπορία, αλλά του Ναυτικού και στα θέματα γενικότερα στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία των εκπροσώπων των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Τους στηρίζουμε και ευχόμαστε ότι καλύτερο για τις προοπτικές και τις επενδύσεις αυτών των εταιρειών.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»

Προηγούμενο άρθροΤσικνοπέμπτη 2019 – Καθαρά Δευτέρα – Ψυχοσάββατο – Πάσχα
Επόμενο άρθροΠανελλήνιες 2019 – Στρατιωτικές σχολές: Νέα δεδομένα – Τι αλλάζει
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).