Εύζωνας πέθανε μετά την σκοπιά στον Άγνωστο Στρατιώτη – Τι συνέβη το βράδυ στην προεδρική φρουρά και βυθίστηκε στο πένθος

Θρήνος στην Προεδρική φρουρά. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως ο 24χρονος Εύζωνας με καταγωγή από την Πάτρα,  έφυγε τόσο ξαφνικά για τους ουρανούς.

Πέθανε μετά την σκοπιά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ο 24χρονος Εύζωνας Σ.Θ. είχε κάνει υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη στις 7 με 8 το βράδυ.

Αμέσως μετά επέστρεψε ως συνήθως στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το προεδρικό μέγαρο.

Γύρω στις 10 το βράδυ, έπρεπε να σηκωθούν όλοι οι Εύζωνες. Ωστόσο ο Εύζωνας Σ.Θ. που είχε ήδη ξαπλώσει, δεν μπορούσε να σηκωθεί.

Εύζωνας Σπύρος Θωμάς: Θρήνος και ποίημα στον σύλλογο Ευζώνων

Οι συνάδελφοί του κατάλαβαν ότι είχε δυσκολία να αναπνεύσει και άμεσα ειδοποίησαν τον γιατρό.

Στην Προεδρική φρουρά υπάρχει πάντα διαθέσιμος γιατρός κι έτσι του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια σε ελάχιστο χρόνο.

Όσο και αν προσπάθησαν να τον επαναφέρουν ήταν μάταιο. Ο 24χρονος Εύζωνας ξεψύχησε μέσα στα χέρια τους.

Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με μαλάξεις και μέσα στο ασθενοφόρο που τον οδήγησε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
στους οικείους του.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»