Επίδομα ενοικίου 2019 - Επίδομα στέγασης 2019 - Ποσά

Επίδομα ενοικίου 2019 – Επίδομα στέγασης 2019 – Ποσά – Κριτήρια – ΠΙΝΑΚΕΣ – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους – Τι είπε ο πρωθυπουργός

Στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντάς το «τομή για τη χώρα μας».

«Μένει να υλοποιηθεί το μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για να αποκτήσει η χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεκτική στεγαστική πολιτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «αποτελεί ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά του νέου κοινωνικού κράτους που έχουμε ξεκινήσει να οικοδομούμε».

«Σήμερα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα.

Να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια συνολική οριζόντια πολιτική για να εγκαθιδρύσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας της πρώτης κατοικίας» και τόνισε ότι η πολιτική αυτή κινείται γύρω από δύο βασικούς άξονες.

«Πρώτον το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ, που έχουμε ήδη εξασφαλίσει από τον προϋπολογισμό μας, το οποίο αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους.

Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα».

«Πολύ κρίσιμη παράμετρος, επισήμανε, είναι ότι στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράτε ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος και η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα οριζόντια μέτρα στήριξης του παιδιού που έχουμε ήδη λάβει.

Και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για το παιδί από 822 εκατομμύρια ευρώ που τον βρήκαμε το 2015, στο 1 δισ. 416 εκατομμύρια ευρώ το 2018».

Επίδομα ενοικίου 2019 – Επίδομα στέγασης Ποσά – Κριτήρια – ΠΙΝΑΚΕΣ