Ενώσεις Αποστράτων: Τι έδωσε ο Αποστολάκης και γιατί δεν πήγε ο Ροζής

Ενώσεις Αποστράτων: Τι έδωσε ο Αποστολάκης στους απόστρατους και γιατί δεν πήγε ο Ροζής – Σε ποια καυτά θέματα υποσχέθηκε άμεση λύση

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Συνάντηση με τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, η οποία όμως μετατράπηκε τελικά σε αντικείμενο πρόκλησης εντυπώσεων από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ κ. Βασίλη Ροζή.

Ο κ. Ροζής ο οποίος είχε προσκληθεί στην συνάντηση, προτίμησε να μην πάει, γιατί είχε διαφορές με τις άλλες ενώσεις για ορισμένα θέματα.

Για τον λόγο αυτό με πομπώδεις χαρακτηρισμούς επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δυναμιτίσει το καλό κλίμα της συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ενώσεις Αποστράτων Ναυτικού και Αεροπορίας έθεσαν τα θέματα περίθαλψης των αποστράτων, τα θέματα των θερέτων και μια σειρά άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα θέρετρα ζήτησαν περισσότερες θέσεις τις οποίες να τις διχειρίζονται οι Ενώσεις και να μην εξαρτώνται από τα επιτελεία, κάτι που έχει και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αποστολάκη.

Στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης, συμφωνήθηκε οι απόστρατοι αξιωματικοί να είναι σε προτεραιότητα μετά τους εν ενεργεία αξιωματικούς στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Τέλος συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί πάλι το γραφείο του συντονιστικού των αποστράτων που ήταν δίπλα στον υπουργό και είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Το γραφείο είχε καταργηθεί από την πρώην υφυπουργό Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία είχε διορίσει δικούς της συμβούλους στη θέση του συντονιστικού των αποστράτων!

Αναφορικά με τα θέματα των περικοπών και των μισθολογίων δήλωσε αναρμόδιος καθώς την οικονομική πολιτική ασκεί το υπουργείο οικονομικών.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Βασίλης Ροζής, δυναμιτίζοντας το κλίμα έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα του υπουργού και των ενώσεων αποστράτων, ενώ παραδέχεται ότι η αιτία της άρνησης συμμετοχής του ήταν οι διαφωνίες του με τις άλλες ενώσεις.

Λέει χαρακτηριστικά: «Η ΕΑΑΣ διαφώνησε στο περιεχόμενο της θεματολογίας της συνάντησης στο Συντονιστικό Συμβούλιο που προηγήθηκε και δήλωσε ότι δε συναινεί και δε συμμετέχει στη συνάντηση».

Ο κ. Ροζής απαίτησε την αναβολή της συνάντησης επειδή δεν υπήρχε ομοφωνία στην θεματολογία. Τελικά η συνάντηση έγινε και μάλλον κερδισμένοι έχουν βγει οι απόστρατοι.