Διακλαδικό διακριτικό αεράμυνας: Τι λέει ο ΥΕΘΑ για την αποκάλυψη του  Armyvoice.gr – Το «ξήλωσε» ο Αρχηγός ΓΕΣ από την στολή του

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Viral έγινε η χθεσινή αποκάλυψη του Armyvoice.gr για το διακλαδικό διακριτικό αεράμυνας που καταργείται από την στολή.

Πρόκειται για το μοναδικό διακλαδικό διακριτικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο είχε θεσπιστεί με απόφαση του ΣΑΓΕ, επί Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής στην Σχολή Ευελπίδων είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε σχετικά με την απόφαση τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγλεο Αποστολάκη, ο οποίος υπέγραψε τηνσ χετική διαταγή λίγο πριν αποστρατευθεί.

Όπως υποστήριξε το διακλαδικό διακριτικό αεράμυνας δεν καταργείται, αλλά παύει να φοριέται με την στολή, καθώς είναι πολλά τα μετάλλια που προβλέπονται στις στολές και το αποτέλεσμα είναι άσχημο αισθητικά.

Μάλιστα ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Καμπάς, ο οποίος το φορούσε την περασμένη Δευτέρα στην Σχολή Δοκίμων, χθες το είχε αφαιρέσει από την στολή του.

 

Διακλαδικό διακριτικό αεράμυνας: Οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις πάντως συνεχίζονται, καθώς πολλοί είναι αυτοί που το έφεραν επί χρόνια και δεν επιθυμούν να τους αφαιρεθεί από την στολή.

Είναι χαρακτηριστικό κείμενο που έγραψε στον λογαριασμό του Στρατηγού Κωσταράκου εν ενεργεία στρατιωτικός, ο οποίος αναφέρει:

«Στρατηγέ αν και η διαταγή βγήκε στις 19 Ιανουαρίου σήμερα νιώθω την ανάγκη να σάς εκφράσω την στεναχώρια μου γιατί σήμερα αφαιρέσαμε από τις στολές μας το Διακλαδικό μετάλλιο των Α/Α όπλων.

Μεταλλιο που εσείς μας τιμήσατε και μας δώσατε (το περάσατε από το ΣΑΓΕ) και κάποιοι για να σάς πονέσουν μας το αφαίρεσαν,λες και τους ενοχλούσε,την στιγμή που δεν το λάβαμε μόνο εμείς του Α/Α Πυροβολικού αλλά και οι συνάδελφοι της αεροπορίας (patriot).

Κακεντρέχεια και μεμψιμοιρία τόση πρώτη φορά στα 44 μου και στα 25 χρόνια υπηρεσίας που έχω.

Σας ευχαριστούμε και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μού εσείς ο ίδιος να μας το ξαναδώσετε με δόξα και τιμή για όλους τους συναδέλφους που μάτωσαν με κούραση και ιδρώτα χρόνια σε TFE και σε βολές Α/Α όπλων στο ΠΒΚ αλλά καί αλλου .

Εκ βαθέων καρδιάς ευχαριστούμε»

 

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com