Αρχηγός ΓΕΣ: Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία λίγο πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα – Τι απαντά στα τουρκικά μυθεύματα

Όπως θυμόμαστε όλοι, εκεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα κυκλοφόρησε μία είδηση που άγγιζε τα όρια του αστείου ότι η Τουρκία ανέπτυξε δήθεν κάτι βαλλιστικούς πυραύλους Bora στην περιοχή της Σμύρνης, οι οποίοι είχαν εμβέλεια 270 χιλιόμετρα και μπορούσαν να πλήξουν την Αθήνα.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, λοιπόν, όχι μόνο δεν μπήκαν στην διαδικασία να απαντήσουν στα τουρκικά μυθεύματα αλλά δίνουν στην δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών από την πρόσφατη άσκηση στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ,

μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μία ιδιαίτερη φωτογραφία, που έχει την σημασία της, αφού συμπέφτει μόλις λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Τουρκία.

Είναι ο εκτοξευτής κατευθυνόμενων βλημάτων MLRS ο οποίος σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΓΕΣ πλέον έχει αναπτυχθεί σε διάφορα ελληνικά νησιά! Τι σημαίνει αυτό;

Το εξηγούν οι δύο χάρτες, που δημοσίευσε το έγκυρο περιοδικό Πτήση και Διάστημα και τους παρουσιάζει στον ANT1 ο συνάδελφος Χρήστος Μαζανίτης.

Στον πρώτο που βλέπετε στο σχετικό video φαίνεται ότι αυτές οι πυραυλικές συστοιχίες μπορούν να επιφέρουν καίρια πλήγματα σε μεγάλο βάθος της Τουρκίας.

Στον δεύτερο – εξίσου ενδιαφέροντα χάρτη – υπάρχουν και οι πύραυλοι Scalp που μπορούν να εκτοξεύσουν τα Mirage της πολεμικής αεροπορίας, οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν χτυπήσουν κρίσιμες υποδομές στην ενδοχώρα τεμαχίζοντας την Τουρκία.

Μόλις μία εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ, Γεώργιος Καμπάς φαίνεται ότι θέτει με πολύ ηχηρό τρόπο την πολιτική που θα ακολουθήσει επί θητείας του έναντι της Τουρκίας.