Αναδρομικά αποστράτων: Κόβουν επικουρικές, δώρα, επιδόματα αδείας Αναδρομικά: 11.000 απόστρατοι δικαιούνται επιστροφή 5ετίας Αναδρομικά-ΕΦΚΑ: 4000 απόστρατοι με πρόβλημα -Τι μπορούν να κάνουν Αναδρομικά αποστράτων επανυπολογισμο ΕΦΚΑ

Αναδρομικά ΕΦΚΑ: 4000 απόστρατοι με πρόβλημα – Τι μπορούν να κάνουν – Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών ΠΟΣ

Το αλαλούμ που επικρατεί στον ΕΦΚΑ και έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ορθή απόδοση των αναδρομικών, αποκαλύφθηκε χθες με έγγραφο του ίδιου του οργανισμού.

Σε ο,τι αφορά τους στρατιωτικούς και κυρίως τους αποστράτους, υπάρχουν περίπου 4.000 περιπτώσεις που δεν έχει γίνει εκκαθάριση αναδρομικών, με το λογικό αποτέλεσμα να μην εμφανισθούν ποσά στους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΣ κ. Βασίλη Νικολόπουλο.

Αυτές οι περισσότερες αντιμετωπίσθηκαν και αναμένεται σύντομα να εμφανισθούν αναδρομικά στους λογαριασμούς τους.

Περίπου 1.100 άτομα είχαν αρνητικά αποτελέσματα αναδρομικών, λόγω του “αλλοπρόσαλλου πλέγματος” των μειώσεων και κρατήσεων με τα κλιμάκια που προβλέπονταν, στους οποίους τέθηκε πλαφόν προς τα κάτω (μηδέν αναδρομικά).

Με το πρώτο 50% (ν. 4307/2014) οι αντίστοιχοι (με μηδέν αναδρομικά) ήταν 3.500 συνταξιούχοι.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ήταν από τους πρώτους που είχαν δώσει την πληροφορία ότι υπάρχουν προβλήματα με τα αναδρομικά,  γράφοντας ήδη από τις 15 Ιανουαρίου ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταβλήθηκαν εφάπαξ ποσά σε συνταξιούχους, που ήταν υπερβολικά υψηλά πχ 12.000 μέχρι και 28.000 ευρώ.

Την έδωσε όμως μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook  κι έτσι ίσως να μην την είδαν αρκετοί που δεν χρησιμοποιούν συχνά αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο όπως διαβάζουμε στην περίπλοκη ιστοσελίδα της ΠΟΣ, η Ομοσπονδία έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία και συνδράμει τους αποστράτους, για να μάθουν αν αναμένουν αναδρομικά.

Συγκεκριμένα γράφει μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Σε όσους αποστράτους ΔΕΝ έχουν εμφανισθεί στους λογαριασμούς τους αναδρομικά ποσά και επιθυμούν να ενημερωθούν σε ποια κατηγορία περιλαμβάνονται (δηλ. σε εκείνους που δεν έχει γίνει ακόμη ο υπολογισμός αναδρομικών ή σε εκείνους που δεν δικαιούνται αναδρομικά), δύνανται να απευθύνονται στο e-mail της ΠΟΣ [email protected] αναγράφοντας ονοματεπώνυμο και Αριθμό Μητρώου Σύνταξης, ώστε η ΠΟΣ να τους ενημερώσει”.

Πρόκειται σίγουρα μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, από αυτές που σχεδόν αθόρυβα παίρνει η ΠΟΣ και προσφέρει στα μέλη της.