Αναδρομικά δώρα: Τα ποσά για Ένοπλες Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας – Στα 3,8 δισ. ευρώ θα ανέλθει το συνολικό κόστος για επιστροφές 5ετίας, με θετική απόφαση του ΣτΕ

Αναδρομικά δώρα: Θετική αναμένεται να είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να επιστραφούν αναδρομικά δώρα κι επιδόματα που παρακρατήθηκαν από το Δημόσιο.

Τα ποσά είναι 712,8 εκατ. ευρώ για το 2019 και 733,5 εκατ. από το 2020 και μετά.

Εάν αποφασιστεί να δοθούν αναδρομικά δώρα 5ετίας το ποσό θα φθάνει τα 3,8 εκατ. ευρώ,  αν το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαιώσει την απόφαση του έκτου τμήματός του περί αντισυνταγματικής περικοπής τους και δικαιώσει τελεσίδικα τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ένα τέτοιο βάρος θα θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ, λέει το Υπουργείο, καλώντας εμμέσως τους δικαστές να αλλάξουν την αρχική απόφαση που πήραν πριν από ενάμιση μήνα (17/12/2018).

Προβάλλοντας μάλιστα τον ισχυρισμό ότι, αν χρειαστεί να δώσει αυτά τα ποσά το κράτος, τότε ελλοχεύει κίνδυνος νέας χρεοκοπίας και ουσιαστικά νέου Μνημονίου, γιατί θα κλείσουν οι αγορές και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανείζεται για να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος!

 

Σύμφωνα με τον πίνακα του υπορυγείου Οικονομικών που έδωσε  στη δημοσιότητα μαζί με το πλήρες έγγραφο ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, το Δημόσιο πρέπει να καταβάλει:

– 712,8 εκατ. ευρώ για το 2019

– 733,5 εκατ. ευρώ από το 2020 και για κάθε επόμενο έτος

– 3,9 δισ. ευρώ αν δώσει και αναδρομικά σε όλους για το διάστημα από το 2013 ως και το 2018

Αναδρομικά δώρα: Τα ποσά για Ένοπλες Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τα ποσά για Ένοπλες Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας

Αναδρομικά δώραΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com