Αμερικανικό F/A-18 βαμμένο σαν ρωσικό SU-30 σε άσκηση! – Απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό και κάνει το γύρο του κόσμου


Οι εικόνες δείχνουν ένα μαύρο F/A-18C Hornet της αμερικανικής Αεροπορίας Ναυτικού κατά τη διάρκεια της πτήσης, βαμμένο με τα ίδια χρώματα με τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30 Flanker.

F/A-18C Hornet της Αεροπορίας Ναυτικού των ΗΠΑ εμφανίστηκε να πετά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, βαμμένο στα χρώματα των Sukhoi Su-30 Flanker που υπηρετούν με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το περιοδικό Scramble Magazine την Πέμπτη και παρουσιάζουν αμερικανικά αεροσκάφη σε εκπαιδευτική πτήση στην βάση της αμερικανικής Αεροπορίας Ναυτικού Φάλον στη Νεβάδα.

Μια ανάρτηση στο Facebook συνοδεύεται από αρκετές φωτογραφίες του αεροσκάφους βαμμένο με «εντυπωσιακό σκοτεινό γκρι/μαύρο χρώμα όπως τα ρωσικά Sukhoi Su-30 Flanker».

«Το σχέδιο αυτό θυμίζει συγκεκριμένα τα Su-30 σε υπηρεσία με την αεροπορία Ναυτικού της Ρωσίας (AVMF-RF)», αναφέρει η δημοσίευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αεροπλάνα των ΗΠΑ έχουν αναφερθεί ότι έχουν βαφτεί στα χρώματα των ρωσικών αεροσκαφών για να προσομοιώσουν έναν επιτιθέμενο.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει μακρά ιστορία στο να βάφει αεροσκάφη της σε ρωσικά, κινεζικά ή ιρανικά χρώματα,

χρησιμοποιώντας μερικές φορές ακόμη και πραγματικά ρωσικά MiG-21, MiG-29 και Su-27, σε βάσεις διασκορπισμένες στην Αλάσκα, Νεβάδα, Βιρτζίνια και Φλόριντα.

Τα αεροπλάνα βαμμένα στα χρώματα του «εχθρού» εξυπηρετούν το σκοπό της πιο ρεαλιστικής «προσομοίωσης» της αεροπορικής μάχης.

Πηγή: sputniknews.gr