32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Ποιον καλεί ο Αποστολάκης στο υπουργείο

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Ποιον καλεί ο Αποστολάκης στο υπουργείο για να του εξηγήσει πώς θα γίνει η μεταφορά της Μονάδας

Συνάντηση με τον νέο υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη προγραμματίζει να έχει ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος με θέμα την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Ο Βουλευτής που έχει καταθέσει ερώτηση σχετικά με την επικείμενη μεταστάθμευση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην ευρύτερη περιοχή του Ναυστάθμου, έλαβε πρόσκληση από τον υπουργό μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης του εξηγεί ότι δεν μπορεί να αποδεσμεύσει στοιχεία για την μετακίνηση των μονάδων και τον προσκαλεί στο υπουργείο ώστε να ενημερωθεί πλήρως από τους αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΣ.

Δείτε την απάντηση:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Χρήστος Μπουκώρος με θέμα «Μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Στην παρούσα φάση ευρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεπώς και του Στρατού Ξηράς, η οποία εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης δομής τους που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση επιχειρησιακών προκλήσεων.

Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι

  • η αναβάθμιση του αξιόμαχου,
  • η αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος,
  • η πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών,

ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή και διοικητική αποτελεσματικότητα, η ευελιξία και η οικονομία δυνάμεων.

Περαιτέρω στοιχεία δεν δύνανται να αποδεσμευθούν μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου καθόσον άπτονται δομής και οργάνωσης των Ενόπλων
Δυνάμεων της χώρας και φέρουν την διαβάθμιση του «Απορρήτου».

Τέλος και κατόπιν των ανωτέρω, ο ερωτών κύριος Βουλευτής, εφόσον επιθυμεί, δύναται να επισκεφθεί το ΥΠΕΘΑ προκειμένου να ενημερωθεί από τους αρμοδίους επιτελείς του Γ.Ε.Σ επί του θέματος.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ