Τι ώρα είναι η στρατιωτική παρέλαση 25 Μαρτίου στην Αθήνα 25η Μαρτίου - παρέλαση: Θα γίνουν αλλαγές με ΥΕΘΑ ΣΥΡΙΖΑ;

25η Μαρτίου – παρέλαση: Θα υπάρξουν αλλαγές με ΥΕΘΑ ΣΥΡΙΖΑ; Οι ενδείξεις μας οδηγούν στη σκέψη πως φέτος στην Αθήνα κάτι θα αλλάξει

Και αναφερόμαστε στους εθνοφύλακες, οι οποίοι επί υπουργείας Πάνου Καμμένου συμμετείχαν όλο και πιο ενεργά στις παρελάσεις αλλά προωθούνταν ως εικόνα και από τα Γενικά Επιτελεία.

Αυτό δεν έβρισκε σύμφωνη την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έβρισκε πολλές ακραίες συμπεριφορές και φωνές ανάμεσα στους Εθνοφύλακες και ήταν ένα από τα σημεία τριβής στην πολιτική ηγεσία.

Διόλου τυχαίο ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ακόμα και ερωτήσεις στην Βουλή αναφορικά με τη συμπεριφορά συγκεκριμένων Εθνοφυλάκων.

Ενώ ο Πάνος Καμμένος πέρυσι είχε ανακηρύξει ακόμα και γυναίκα Εθνοφύλακα από την εκλογική του περιφέρεια, χωρίς καν να υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, δεν απαντήθηκαν ποτέ οι ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί σχετικά στην Βουλή.

Επιπλέον ο νόμος για την Εθνοφυλακή που είχε επεξεργαστεί το γραφείο του Πάνου Καμμένου και για τον οποίο είχαν διατυπωθεί σοβαρές αντιρρήσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει προχωρήσει και έχουν αλλάξει ήδη τρεις αναπληρωτές υπουργοί.

Μάλιστα σε συζήτηση του Armyvoice.gr με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Φώτη Κουβέλη, είχε ευθέως δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει νόμος που να χαλαρώνει την κατοχή όπλων από τους εθνοφύλακες και να επιτρέπει την συμμετοχή γυναικών.

Εκτιμούμε ότι και ο σημερινός αναπληρωτής Πάνος Ρήγας θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο νόμος που προετοίμαζε ο Πάνος Καμμένος σε συνεργασία με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Ακιβιάδη Στεφανή,

προέβλεπε περισσότερες ελευθερίες για τους εθνοφύλακες στο θέμα της οπλοκατοχής, με άδεια του Αρχηγού ΓΕΣ.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Καμπάς πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει διαφορετικές προτάσεις, για τον πιο αυστηρό έλεγχο των πυρομαχικών που καταναλώνουν οι Εθνοφύλακες,

καθώς πολλοί χρησιμοποιούσαν τα όπλα ακόμα και σε γιορτές και πανηγύρια και ζητούσαν αναπλήρωση των πυρομαχικών που δικαιούνται.

Πάντως είναι χαρακτηριστική η διαφορά με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, ο οποίος κάθε Κυριακή φρόντιζε να παρακολουθεί εκπαίδευση Εθνοφυλάκων.

Ο νέος αρχηγός δεν έχει κάνει ανάλογη κίνηση και μάλλον δεν θα δούμε σύντομα κάτι τέτοιο.

Ούτε και από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη έχει γίνει κάποια τέτοια κίνηση.

Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις ότι ο θεσμός της Εθνοφυλακής που γνώριζε μεγάλη δημοσιότητα την περίοδο της προηγούμενης ηγεσίας, μάλλον δεν θα γνωρίσει τέτοιες «δόξες» με την σημερινή ηγεσία.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 θα δούμε στην παρέλαση Εθνοφύλακες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, όπως τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το μόνο πρόβλημα είναι εάν θα τραγουδήσουν ή όχι οι Εθνοφύλακες στην παρέλαση το «Μακεδονία ξακουστή». Αμφιβάλουμε.

Όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι η ίδια η λειτουργία της Εθνοφυλακής και οι αλλαγές που θα επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.