κυβέρνηση, Τσίπρας - Καμμένος: Σήμερα

Τσίπρας – Καμμένος: Σήμερα “κληρώνει” για ΚΥΣΕΑ – Κρίσεις 2019 – Η συνάντηση καθορίζει το μέλλον του κυβερνητικού σχήματος

Αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον του κυβερνητικού σχήματος αλλά και για το επερχόμενο ΚΥΣΕΑ και τις κρίσεις 2019, είναι η σημερινή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Μετά από διάφορα τηλεφωνήματα, Τσίπρας – Καμμένος φαίνεται να έκλεισαν το περίφημο ραντεβού για την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί.

Το ραντεβού είχε αρχικά κλειστεί για την Πρασκευή, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στα Σκόπια.

Μόλις βγήκε λευκός καπνός και εξασφαλίστηκε το “Βόρεια Μεκεδονία” στην ΠΓΔΜ, ο Πάνος Καμμένος αποδέχθηκε να γίνει το ραντεβού.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τη συνάντηση έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Τι θα ζητήσει ο Καμμένος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος στην συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα του ζητήσει να διώξει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ώστε να μην διαλυθεί το κόμμα του και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή έξοδο από την κυβέρνηση, χωρίς διαλυμένο κόμμα.

Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος έκανε μια θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς χθες υπέστη ήττα στη συνεδρίαση της ΚΟ του καθώς ζήτησε εξουσιοδότηση να αποσύρει τους υπουργούς αλλά δεν έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είναι έξαλλος με τους υπουργούς των ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να παραιτηθούν.

Ομως, ο υπουργός Αμυνας βρίσκεται σε δύσκολη θέση πλέον καθώς πέραν των εσωκομματικών προβλημάτων του, έχει να αντιμετωπίσει και τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας .

Μερίδα συνεργατών του πρωθυπουργού, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr του εισηγούνται να απομακρύνει τον κ. Καμμένο «εδώ και τώρα» με το επιχείρημα ότι «πρόκειται για ένα μόνιμο πρόβλημα που θα το βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια».

Ως εκ τούτου, θα ήταν προτιμότερο να γίνει τώρα η αποχώρησή του που -όπως λένε- ούτως ή άλλως προηγήθηκε «φασαρία».

Αναβάθμιση F-16 και τροπολογία

Ωστόσο υπάρχουν δυο πολύ καυτά ζητήματα που ενδιαφέρον τόσο τον Πάνο Καμμένο όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα είναι η τροπολογία για την αναβάθμιση F-16 την οποία σίγουρα ούτε ο Πάνος Καμμένος ούτε και η κυβέρνηση παρά τις όποιες διαφωνίες ή και ενδεχόμενες τροποποιήσεις προταθούν δεν θα ήθελαν να την αφήσουν χωρίς να νομοθετηθεί και να παρεπεμφεί στο επώτερο μέλλον.

Σήμερα “κληρώνει” για ΚΥΣΕΑ – Κρίσεις 2019

Το άλλο ζήτημα το οποίος είναι και εξόχως πιεστικό, είναι το θέμα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία περιμένει να κριθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, όπως επιστάσσει ο σχετικός νόμος.

Δεδομένης και της ενδεχόμενης υπουργοποίησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ένα σενάριο το οποίο διακινείται ευρέως ακόμα και από τα ηγετικά κλιμάκια του υοπυργείου Εθνικής Άμυνας, τα πάντα είναι ρευστά και ανοιχτά.

Για τις κρίσεις 2019 των Αρχηγών απαιτείται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο όμως μπορεί δια περιφοράς να αποφασίσει να δώσει παράταση στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος.

Όλα φαίνεται ότι θα κριθούν στο αυριανό ραντεβού τσίπρα – Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου.