Τσίπρας Καμμένος 13 Ιανουαρίου ΚΥΣΕΑ Κρίσεις 2019

Τσίπρας – Καμμένος συναντώνται αύριο το πρωί Ιανουαρίου το πρωί – θα συζητήσουν για τους ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση, το επικείμενο ΚΥΣΕΑ και τις Κρίσεις 2019

Μετά από διάφορα τηλεφωνήματα, Τσίπρας – Καμμένος φαίνεται να έκλεισαν το περίφημο ραντεβού για την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί.

Το ραντεβού είχε αρχικά κλειστεί για την Πρασκευή, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στα Σκόπια. Μόλις βγήκε λευκός καπνός και εξασφαλίστηκε το “Βόρεια Μεκεδονία” στην ΠΓΔΜ, ο Πάνος Καμμένος αποδέχθηκε να γίνει το ραντεβού την Δευτέρα και μέχρι σήμερα το πρωί διακινούνταν η είδηση ότι θα γίνει την Δευτέρα το μεσημέρι.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι τελικά το ραντεβού επισπεύδεται και θα γίνει Κυριακή πρωί στις 10:30 λίγο μετά την Θεία Λειτουργία, μπας και δώσει λίγη φώτιση.. ο μεγαλοδύναμος.

Ο Τσίπρας – Καμμένος έχουν να συζητήσουν το μέλλον του κυβερνητικού σχήματος και το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ ενόψει της έναρξης της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.

Επιπλέον υπάρχουν άλλα δυο πολύ καυτά ζητήματα. Το ένα είναι η τροπολογία για την αναβάθμιση F-16 την οποία σίγουρα ούτε ο Πάνος Καμμένος ούτε και η κυβέρνηση παρά τις όποιες διαφωνίες ή και ενδεχόμενες τροποποιήσεις προταθούν δεν θα ήθελαν να την αφήσουν χωρίς να νομοθετηθεί και να παρεπεμφεί στο επώτερο μέλλον.

Τι θα γίνει με ΚΥΣΕΑ – Κρίσεις 2019

Το άλλο ζήτημα το οποίος είναι και εξόχως πιεστικό, είναι το θέμα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία περιμένει να κριθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, όπως επιστάσσει ο σχετικός νόμος.

Δεδομένης και της ενδεχόμενης υπουργοποίησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ένα σενάριο το οποίο διακινείται ευρέως ακόμα και από τα ηγετικά κλιμάκια του υοπυργείου Εθνικής Άμυνας, τα πάντα είναι ρευστά και ανοιχτά.

Για τις κρίσεις 2019 των Αρχηγών απαιτείται η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο όμως μπορεί δια περιφοράς να αποφασίσει να δώσει παράταση στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος.

Όλα φαίνεται ότι θα κριθούν στο αυριανό ραντεβού τσίπρα – Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου.

_________________________________________________

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο [email protected]