Θεοφάνεια 2019 – Πειραιάς: Βατραχάνθρωποι με τον σταυρό φώναξαν Ο.Υ.Κ. – Για μια ακόμα χρονιά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων πρωταγωνιστεί 

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων και η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Δεκάδες άτομα έπεσαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό στην αποβάθρα μπροστά στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Πρωταγωνιστές και πάλει αναδείχθηκαν οι βατραχάνθρωποι – μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, οι οποίοι βούτηξαν και φέτος στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και έπιασαν τον σταυρό.

Όπως κάθε χρόνο τον σταυρό ασπάσθηκαν όλοι μέσα στο νερό και στη συνέχεια φώναξαν Ο.Υ.Κ. – Ο.Υ.Κ.

Λίγο μετά οι βατραχάνθρωποι βγήκαν από το νερό και παρέδωσαν τον σταυρό. Δείτε το βίντεο

Ο Αγιασμός έγινε από τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ενώ τη ΝΔ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Άδωνις Γεωργιάδης. Παρούσα και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Ιδρύθηκε υπό μορφή αθλητικού σωματείου το έτος 1992 και αποτελεί το πλέον αντιπροσωπευτικό σωματείο στην Ελλάδα, έχοντας στους κόλπους του χιλιάδες Βατραχανθρώπους (ΟΥΚ) , που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση και έλαβαν πτυχίο Υποβρυχίου Καταστροφέα, μονίμους και εφέδρους, εν ενεργεία και μη.

Σκοποί του είναι :

α) H συγκέντρωση σε ένα ενιαίο φορέα όλων των Eλλήνων Bατραχανθρώπων, ήτοι των πτυχιούχων της Mονάδος Yποβρυχίων Kαταστροφών, Aξιωματικών, Yπαξιωματικών και Oπλιτών, εν ενεργεία και μη.

O συντονισμός των δραστηριοτήτων των Eλλήνων Βατραχανθρώπων, η προβολή, προαγωγή και διάδοση του αγωνιστικού πνεύματος, της φιλοπατρίας, του εθελοντισμού και των εθνικών εν γένει αρετών που διαπνέουν τις Eλληνικές Eιδικές Δυνάμεις, η σύσφιξη των σχέσεων των μελών και η συνεργασία με τις ενεργές Eλληνικές Eιδικές Δυνάμεις, η συντήρηση της ιστορικής μνήμης, ιδιαίτερα όσον αφορά τους στρατιωτικούς αγώνες του Έθνους και η προστασία και καλλιέργεια της εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής ταυτότητος των Eλλήνων.

β) H συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες και η ανάπτυξη και διάδοση των καλλιεργουμένων αθλημάτων, υπό της Mονάδος Yποβρυχίων Kαταστροφών , κατά την εν γένει εκπαίδευση των Bατραχανθρώπων , καθώς επίσης και η καλλιέργεια των διδασκομένων και αναπτυσσομένων σχετικών σωματικών, ψυχικών και πνευματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων, αγωνισμάτων, ασκήσεων και αθλημάτων.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»