Σπύρος Δανέλλης: Διαγράφηκε από το Ποτάμι

Δανέλλης: Διαγράφηκε από το Ποτάμι με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Τσιόδρα στην ΕΡΤ – Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ο Σπύρος Δανέλλης δεν είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού δήλωσε στην ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης (15.01.2019), ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής.

Είναι αυτονόητο ότι δεν ανήκει στο Ποτάμι, καθώς η απόφασή του αντιβαίνει σε αυτή του συνεδρίου και της Κ.Ο. του κόμματος ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση και δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Δανέλλης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Την απάντηση ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στην ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή του Σταύρου Θεοδωράκη για στήριξη των Πρεσπών, αλλά όχι της κυβέρνησης στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον βουλευτή το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του, δίνοντάς του προθεσμία μέχρι απόψε, για να πάρει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την θετική απάντηση.

Μαυρωτάς: Στενάχωρη και δυσάρεστη εξέλιξη

«Στενάχωρη και δυσάρεστη εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Γιώργος Μαυρωτάς την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να γίνει ο 151ος πρόθυμος βουλευτής που θα στηρίξει την κυβέρνηση στην διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης που ξεκινά σήμερα στη Βουλή.

«Με την αποσκίρτηση θολώνει το μήνυμα για το Ποτάμι» είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε «ο Δανέλλης δεν κατάλαβε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση».

Όσον αφορά το αν αλλάζει η στάση του Ποταμιού για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μαυρώτας είπε ότι «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε οποτε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

«Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά. Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποιο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την τύχη του Σπύρου Δανέλλη, ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι «σε θέματα κομματικής πειθαρχίας φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να πάμε σε διαγραφή» προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «οι διαδικασίες είναι τυπικές, είναι μονόδρομος η διαγραφή του».