ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση

Η κυβέρνηση διαθέτει 151 ψήφους διαμηνύει η Πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας ουσιαστικά στη ΝΔ, ότι δεν έχει χάσει τη δεδηλωμένη

Με τιςς 151 ψήφους έχει τη δυνατότητα να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και οποιαδήποτε άλλη κρίσιμη ψηφοφορία.

Σήμερα συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι της Κουμουνδρούου συζητήθηκε ότι «για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες».

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει σε σημαντικούς στόχους όπως η έξοδος από τα μνημόνια και η σταθεροποίηση της οικονομία.

Η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική πολιτικά και κοινοβουλευτικά, καθώς εκτός από το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθούν θέματα, όπως

  • η Συνταγματική Αναθεώρηση,
  • η συμφωνία με την Εκκλησία,
  • η αύξηση του κατώτερου μισθού,
  • η προστασία της πρώτης κατοικίας και
  • η επιδότηση του ενοικίου.

Στο μεταξύ, πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, τονίζοντας πως «βυθίζουν την πατρίδα μας σε επικίνδυνη αστάθεια, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα».

«Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα», πρόσθεσε η Ν.Δ.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με τη φράση «η υποκρισία στο μεγαλείο της».

Σημείωνε πως «η Ν.Δ. και ο κύριος Μητσοτάκης που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια…».

«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στη κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας», επεσήμανε στην απάντησή του το Μαξίμου.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους αυτήν λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, πριν η τελευταία έλθει στην Βουλή.