Καμμένος Συνέντευξη Καμμένου: Αγωνία για Κρίσεις 2019 και ΚΥΣΕΑ

Συνέντευξη Καμμένου αύριο Κυριακή 13 Ιανουαρίου το μεσημέρι μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Επηρεάζει ΚΥΣΕΑ και Κρίσεις 2019

Με τις ημερομηνίες να είναι ασφυκτικές για τις κρίσεις 2019 και την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για κρίσεις αρχηγών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντά το πρωί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για να ανοίξει τα χαρτιά του.

Η ανακοίνωση του κόμματός του αναφέρει:

“Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αύριο Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις 12:30, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αίθουσα Attica)”, αναφέρει η ανακοίνωση από τους ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να επιθυμεί να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, χωρίς το κόμμα του να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το τι ακριβώς θα πράξει αναμένεται να το ανακοινώσει ο ίδιος αύριο το μεσημέρι.

Συνέντευξη Καμμένου: Αγωνία για Κρίσεις 2019 και ΚΥΣΕΑ

Η απόφασή του επηρεάζει σαφώς τις κρίσεις 2019 στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς τα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο νόμος για την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στενεύουν ασφυκτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να γίνει ΚΥΣΕΑ δια περιφοράς και να αποφασίσει να δώσει μια μικρή παράταση μέχρι 30 ημέρες η οποία άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 1986 από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για την επιλογή των Αρχηγών των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και για την επιλογή των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας. Πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ είναι ο Πρωθυπουργός.