Σύλληψη στρατιωτικού: Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο Έλληνας Αρχιλοχίας και ο Άγγλος συνεργός του στον Έβρο

Σοκ έχει προκαλέσει στους συναδέλφους του η υπόθεση του 29χρονου Αρχιλοχία,  ο οποίος συνελήφθη χθες στην περιοχή του χωριού Νέα Βύσσα, να φωτογραφίζει την απαγορευμένη ζώνη στον Έβρο.

Ο αρχιλοχίας που υπηρετεί σε μονάδα της Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, φωτογράφιζε μαζί με έναν 25χρονο Άγγλο, εργαζόμενο στην ΜΚΟ Refugee Support περάσματα στον ποταμό Έβρο.

Φαίνεται όμως ότι δεν έμειναν εκεί, καθώς στο υλικό που κατασχέθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, βρέθηκαν φωτογραφίες από ναρκοπέδια αλλά και από σκοπιές στον Έβρο.

Σύλληψη στρατιωτικού: Γιατί κατηγορούνται ο Αρχιλοχίας και ο Άγγλος

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κατασκοπεία και παράβαση μυστικών της πολιτείας.

Εάν αυτές επαληθευτούν, ο στρατιωτικός απειλείται με αρκετά χρόνια φυλάκισης και απόταξη, ενώ και ο Άγγλος αντιμετωπίζει βαριές ποινές φυλάκισης και απέλαση.

Οι δυο πάντως σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι βρίσκονταν εκεί για τουρισμό και είδαν και κάποιες περιοχές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέα κέντρα για πρόσφυγες.

Ωστόσο δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις για τις φωτογραφίες των νακροπεδίων και της σκοπιάς.

Οι δυο κατηγορούμενοι πήραν άδεια για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι, όπου θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει πειστικές απαντήσεις για το υλικό που βρέθηκε στα χέρια τους και κατασχέθηκε.

Δείτε το βίντεο με την προσαγωγή τους σήμερα το πρωί στο γραφείο του ανακριτή.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com