Σύλληψη στρατιωτικού: 48ωρη προθεσμία πήραν οι 2 για να απολογηθούν – Κακούργημα η φωτογράφιση για την οποία αναμένεται να διωχθούν


Κακουργηματικού χαρακτήρα είναι η φωτογράφηση των ευαίσθητων περιοχών στον Έβρο από τον 29χρονο Έλληνα Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού και τον 25χρονο Άγγλο υπήκοο και εργαζόμενο στην ΜΚΟ Refugee Support.

Οι δυο οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να αιτιολογήσουν τις πράξεις τους, αλλά ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη στην Ορεστιάδα.

Οι δυο φυγαδεύτηκαν μάλιστα από το υπόγειο ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τους δημοσιογράφους που περίμεναν να τους θέσουν ερωτήματα και κρατούνται μέχρι να παρουσιαστούν στον ανακριτή.

Σύλληψη στρατιωτικού και Άγγλου από ΜΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και δεν έχουν  απολογηθεί, οι δυο υποστήριξαν ότι έψαχαν να βρουν περιοχές που θα μπορούσαν να γίνουν νέα hotspot για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Realshave.gr

Ωστόσο δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πώς βρέθηκαν στις φωτογραφικές τους μηχανές σημεία της ΖΑΠ στον Έβρο καθώς και εικόνες από ναρκοπέδια.

Ο 29χρονος Αρχιλοχίας έκανε υπηρεσίες στο Hostpot στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας κι εκεί ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους της ΜΚΟ Refugee Support.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στον Έβρο χωρίς να έχει πάρει άδεια από την μονάδα του.

Την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή και στη συνέχεια θα οριστεί τακτική δικάσιμος.