Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην εφορία – 50 ευρώ το μήνα θα πληρώνουν όσοι ενταχθούν στη νέα ρύθμιση εξπρές


Η νέα ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους που τους πνίγουν τα βάρη των φόρων.

Η ρύθμιση αφορά ουσιαστικά όλους όσοι θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους αλλά δεν μπορούν καθώς οι 12 δόσεις δεν μειώνουν όσο θα έπρεπε το μηνιαίο ποσό που απαιτείται.

Στη ρύθμιση μπορούν να μπουν σχεδόν όλοι, δείτε τη μόνη υποχρέωση. Τα χρέη στην εφορία μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 120 δόσεις. Ελάχιστο ποσό δόσης θα είναι τα 50 ευρώ τον μήνα.

Με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ως και τα τέλη του 2017 θα μπορούν να τα ρυθμίσουν.

Προϋπόθεση, βασική για όσους θέλουν να ενταχθούν θα είναι να έχουν ρυθμίσει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων τα χρέη τους για το 2018 ή να τα έχουν εξοφλήσει.

Η ελάχιστη δόση θα καθοριστεί στα 50 ευρώ και παράλληλα θα δίδεται η δυνατότητα για διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων ως και 85%.

Ρύθμιση οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες έως 120 δόσεις

Ρύθμιση οφειλών express για ελεύθερους επαγγελματίες ως 120 δόσεις – Έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών και θα έχει διάρκεια 6 μηνών

Νέα ευκαιρία, ίσως η τελευταία για τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν βιβλία και μπλοκάκια να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ρύθμιση θα «κουμπώνει» με σχετικό πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ το οποίο θα δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους ελεύθερους επαγγελματίες να επαναδραστηριοποιηθούν η να ξανανοίξουν τα «μπλοκάκια» τους.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, έως το Μάρτιο του 2019 θα τεθεί σε εφαρμογή το σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής έως και 70% μέσω του επαναυπολογισμού των οφειλών.

Όπως σημειώνει, σκοπός του σχήματος είναι «να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους».

Η ρύθμιση του επανυπολογισμού αφορά οφειλέτες των πρώην ασφαλιστικών Ταμείων, που είχαν δημιουργήσει χρέη έως 31/12/2016.

Συνολικά απευθύνεται σε 958.000 μη μισθωτούς και ειδικότερα 584.000 του πρώην ΟΑΕΕ, 356.000 του πρώην ΟΓΑ και 18.000 του πρώην ΕΤΑΑ.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες γι αυτή τη ρύθμιση κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

Ναύαρχος Κονιδάρης: Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο ΤΩΡΑ