Πτέραρχος Νίκος Κουρής και η σύζυγός του Γιολάντα ξανά μαζί στους ουρανούς –  Χώρισαν γιά έξη μόνον μνήμες, αλλά από χθες ενώθηκαν γιά πάντα μαζί


Γράφει ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Πτέραρχος Νίκος Κουρής: Εκείνος, εμβληματική προσωπικότητα του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων, που έφθασε στα ύπατα Αξιώματα της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΓΕΕΘΑ.

Μετέπειτα Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, «πέταξε» στους ουρανούς τον περασμένο Ιούλιο.

Τους ίδιους ουρανούς που υπερασπίσθηκε με αφοσίωση και συνέπεια από κάθε επιβουλή, με το συνεχή του ασυμβίβαστο εθνικό-πατριωτικό αγώνα.

Εκείνη στάθηκε σταθερά στο πλευρό Του, δεν επεδίωξε ποτέ τη δημοσιότητα της συζύγου «προβεβλημένου», έζησε-έζησαν μαζύ 61 χρόνια αδιατάρακτου, ανέφελου βίου.

Από τον περασμένο Ιούλιο που «έφυγε» ο Πτέραρχος-σύντροφός Της από τη ζωή Εκείνη δεν συμβιβάσθηκε ποτέ με την απουσία Του..

Ο χρόνος εμφανιζόταν να έχει σταματήσει στο βίο Της. Κι έτσι την περασμένη Κυριακή όδευσε κι Αυτή στους ουρανούς, χτυπημένη από βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η κηδεία Tης έγινε χθες σε στενό κύκλο με το κρύο να θερίζει, βαρύ και αυτό στη βαρειά επισφράγιση του τέλους της κοινής πορείας των Νίκου-Γιολάντας Κουρή σε αυτή τη ζωή.

Στα παιδιά Τους, τον Τάκη και το Στέλιο, στα εγγόνια Τους, Νίκο και Παντελή, τους οικείους των Νίκου-Γιολάντας Κουρή, οι ευχές όλων μας η πορεία ζωής των γονέων Τους που «έφυγαν» να τούς φωτίζει και να τούς εμπνέει στο βίο τους, φωτεινός δρόμος αρχών.

Είχα την εύνοια της τύχης να εργασθώ υπό τον Πτέραρχο και να έχω γνωρίσει τη σύζυγό Του, συνεπώς τα προηγούμενα έχουν και την έννοια ενός προσωπικού φόρου τιμής.

Kαλό Παράδεισο, όπως κι αν τον αντιλαμβάνεται ο καθείς…

 

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ 2 Ιουνίου: Φάκελλος ΕΜΘ